Časovi fizičkog za učenike OŠ Đura Jakšić od danas u rekonstruisanoj sali (FOTO)
Foto: grad Kragujevac

- Veoma je značajno da naša deca imaju normalne uslove za obrazovanje a pre svega da vode računa o zdravom duhu i zdravom telu. Obnavljanju fiskulturne sale, u kojoj se ništa nije radilo više od dve decenije raduju se i bivši đaci koji su odavno izašli iz školskih klupa. Zbog loših uslova, a pre svega za bavljenje fizičkom aktivnošću, mnogi roditelji su decu upisivali u druge škole. Sada to neće morati - kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

- Parket je zamenjen u potpunosti, stakla na prozorima, postavljeni su nova rasveta i koševi, a najveće zadovoljstvo predstavlja radost i graja učenika škole koju ovde čujemo, jer sada mogu da se osećaju kao i deca u drugim novijim i modernijim školama - dodao je gradonačelnik.

- Grad je u rekonstrukciju fiskulturne sale uložio milion i po dinara, a ukupna vrednost radova je još veća. Pomogle su nam kompanije i roditelji dece koja idu u ovu školu i zahvalan sam im na tome što zajedno sa Gradom daju deo sebe i pokušavaju da svoj deci učine okruženje lepšim - poručio je gradonačelnik Dašić.

- Fiskulturna sala u OŠ Đura Jakšić, značajna je za sve naše sugrađane u Bresnici. Ona nije renovirana zadnjih 25 godina što je dug period, a grad Kragujevac nije mogao da dopusti da deca nemaju uslove za osnovne sportske aktivnosti -istakao je Stevović.

Parket je bio u rupama, nisu imali nijednu strunjaču, adekvatne table i koševe i opremu, a sredstva koja su uložena u rekonstrukciju su mala u odnosu na značaj koji ova sala sada ima. U planu je bilo da se sve završi ranije, ali to nije bilo tako jednostavno jer je sala bila veoma ruinirana.

- Da završimo za dva i po meseca, pomogli su nam kompanije DAM i Sunce i roditelj Miroslav Kandić. Ovakvi projekti su od opšteg značaja i za grad i za naselja i tu nećemo stati, jer svaka fiskulturna sala mora ovako da sija, bude obnovljena i sređena - poručio je Stevović.

U galeriji u okviru teksta možete videti kako je fiskulturna sala izgledala pre renoviranja, a kako sada izgleda.

Komentari (0)

Loading