Vojska Srbije se raspoređuje duž administrativne linije sa Kosovom! (FOTO)
Alo/ Ilustracija

"Stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije održava se i unapređuje borbena gotovost za efikasnu realizaciju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu Srbije", navodi Ministarstvo odbrane.

Obuka se realizuje na simulatoru bojišta, medicinskom simulatoru i savremenim trenažerima za gađanje iz pešadijskog naoružanja kojima je opremljen Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije.

Albanci se pripremaju za osvajanje severa Kosova - Alo.rs

Na taj način se, kako se navodi, uz minimalan utrošak materijalnih sredstava, obezbeđuje visoka obučenost vojnika i starešina za realizaciju vatrenih i taktičkih zadataka u realnom okruženju.

Bespilotni sistem "Puma" stiže u Prištinu! Šta spremaju Albanci? - Alo.rs

Obučavanje na trenažerima i simulatorima predstavlja deo sveobuhvatnih priprema i obuke pripadnika Vojske Srbije za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pre svega na sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

Komentari (0)

Loading