MOLIMO BOGA DA GA MI NE NAĐEMO Ovako izgleda noćna potraga za Matejem na velikom minusu, stručnjacima se pridružila i jedna devojka
Foto: Printscreen

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom ušla je u 26. dan, a dobrovoljno vatrogasno društvo "Palilula" proverava reku Savu duž obale.

Podsetimo, Splićanin Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine nakon što je istrčao iz kluba u Beton hali. Njegov nestanak prijatelji su prijavili 31. decembra u 18 sati.

Zoran Stojanovski, direktor Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Palilula" istakao je da potragu vrše u koordinaciji sa MUP-om.

- Mi smo od samog početka krenuli u potragu za nestalim licem u koordinaciji sa MUP-om. Tu kod šipica od Nebojšin kule idemo uzvodno i nizvodno. Radimo potragu sa obale, češljamo splavove, gde god može da se zadrži. Više molimo Boga da ga mi ne nađemo i da je on negde na suvom, živog i zdravog - istakao je Stojanovski.

On je dodao da se pretraga vrši noću, jer se pomoću lampi vide i oni delovi koji su preko dana oku nedostupni.

- Noću radimo pretragu, jer se pomoću ove lampe vidi i ono što se ne vidi preko dana. Vršimo pretragu strogo sa obale. Obilazimo sve prepreke koje bi mogle da zaustave sve što je moglo da ga zaustavi ako je ušao u vodu - kaže Stojanovski.

U akciji učestvuje i mlada Marina Savković, kojoj ne smeta ni zima da se bavi poslom koji voli.

- Hladno jeste, ali nas ništa ne sprečava da nastavimo dalje - rekla je Marina Savković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading