NAPADALO 30 CM SNEGA NA ZLATIBORU Putari se celu noć borili sa vejavicom, evo GDE je prohodno
Foto: RINA

Usled novih snežnih padavina koje su najavljeneputari na Zlatiboru čitavu noć su proveli na terenu kako bi putne pravce održali prohodnim.

Napadalo je između 10 i 30 centimetara novog snega, a ono što im je otežavalo posao jeste jaka vejavica i slaba vidljivost.

"Trenutno su svi putevi prohodni, a tokom noći nismo imali toliko kritičnih tačaka da bi morali zbraniti saobraćaj za teretna vozila. Najviše je snega palo na Zlatiboru, tačnije na Borovoj Glavi, zatim na prijepoljskoj teritoriji, u Užicu je nešto manje", rekao je Alen Mušanović iz JP Putevi Užice.

On ističe da se putevi prvog i drugog reda redovno čiste, mehanizacija je non stop na terenu i ono što je bitno da su u svakom trenutku putevi prvog i drugog reda bili konstantno prohodni.

"Trenutno se radi na čišćenju puteva trećeg prioriteta, ali je sve mehanizacija i ljudstvo u maksimalnoj pripravnosti", dodao je Mušanović.

Na terenu su čitavu noć bili i zaposleni u JKP Zlatibor, koji su čistili putne pravce. Trenutno se radi na čišćenju trotoara i podasipanju ulica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading