KRKOBABIĆ NAJAVIO Pola milijarde za još 500 kuća u selima Srbije
PUPS

"Bez odlaganja nastavljamo sa dodelom kuća, minibuseva i susretima sela“ izričit je Krkobabić nakon što je Vlada Republike Srbije, na jučerašnjoj sednici, na predlog Ministarstva za brigu o selu, usvojila odgovarajuće programe.

Ministar najavljuje da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte - domove kultura i podršku privrednim aktivnostima, navodi se u saopštenju PUPS-a.

Kako se podseća, na sednici održanoj 20. januara 2022. godine Vlada Republike Srbije usvojila je Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Za ovaj program izdvojeno je 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Foto: Printscreen/RTS

 

 

Usvojen je i  Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Za ovaj program izdvojeno je 120 miliona dinara, a cilj je doprinos rešavanju problema prevoza stanovništva u seoskim sredinama.

Takođe, Vlada je usvojila io Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ za 2022. godinu

Za njega je izdvojeno  43 miliona dinara, a cilj je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.

Ministarstvo za brigu o selu će u narednom periodu raspisati Javne konkurse po ovim programima, napominje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading