TIM ZA ŠKOLE PRELOMIO O POČETKU ŠKOLSKE GODINE Evo kako će đaci pohađati nastavu!
EPA/MARTIN DIVISEK

 

Tim za škole odlučio je da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola od 24. januara nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će se takođe odvijati prema kombinovanom modelu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Resorni ministar Branko Ružić rekao je da je takva odluka doneta nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija, te da je u ovom trenutku to najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. On je naveo i da je važno da se održi kontinuitet nastavnog procesa, uz poštovanje svih epidemioloških mera i dodao da će Tim za škole i dalje pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

5 pravila za đake i nastavnike

1. Za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica

2. Potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku)

3. Naročito treba voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi

4. Apel je da se mere lične zaštite primenjuju i van škole. To znači da se izbegavaju masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

5. Apel je da se drži distanca od minimum jednog metra.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 12. do 19. januara obolelo je 3.047 dece školskog uzrasta. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida 19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

Tim za škole će dalje pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading