DONETA ODLUKA ZA ŠKOLE! Evo kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Kombinovani model i za osnovce i za srednjoškolce značiće da u školu idu dan za danom podeljeni u dve grupe.

Osnovci u Vojvodini već su se vratili u škole. Đaci od prvog do osmog razreda nastavu pohađaju u učionicama, dok je za srednjoškolce počela po kombinovanom modelu. Učenici su podeljeni u dve grupe i jedan dan idu na nastavu u školu, a potom je dan za onlajn.

Ministar prosvete Branko Ružić pre sastanka Tima za škole pojasnio je na osnovu čega će se donositi odluka, a to je sagledavanje brojki koje ima institut Batut, čiji su stručnjaci takođe članovi Tima.

- Najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanove sigurno idu - istakao je ministar.

DONETA ODLUKA ZA ŠKOLE! Evo kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka

Alo

 

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu resornog ministarstva.

- Ne može se organizovati ekskurzija na sopstvenu odgovornost. Ako je to mesto u Srbiji u zelenoj zoni, kao i škola, onda se traži dozvola od ministarstva za odlazak - objasnio je Ružić.

Govoreći o modelima nastave Ružić je rekao da su nastavnici spremni za sve vidove, a da su kada je reč o onlajnu i pre izbijanja epidemije radilo se na edukaciji nastavnika za takav oblik učenja.

- Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je - kazao je Ružić.

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading