DONETA ODLUKA ZA ŠKOLE! Evo kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Kombinovani model i za osnovce i za srednjoškolce značiće da u školu idu dan za danom podeljeni u dve grupe.

Osnovci u Vojvodini već su se vratili u škole. Đaci od prvog do osmog razreda nastavu pohađaju u učionicama, dok je za srednjoškolce počela po kombinovanom modelu. Učenici su podeljeni u dve grupe i jedan dan idu na nastavu u školu, a potom je dan za onlajn.

Ministar prosvete Branko Ružić pre sastanka Tima za škole pojasnio je na osnovu čega će se donositi odluka, a to je sagledavanje brojki koje ima institut Batut, čiji su stručnjaci takođe članovi Tima.

- Najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanove sigurno idu - istakao je ministar.

Alo

 

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu resornog ministarstva.

- Ne može se organizovati ekskurzija na sopstvenu odgovornost. Ako je to mesto u Srbiji u zelenoj zoni, kao i škola, onda se traži dozvola od ministarstva za odlazak - objasnio je Ružić.

Govoreći o modelima nastave Ružić je rekao da su nastavnici spremni za sve vidove, a da su kada je reč o onlajnu i pre izbijanja epidemije radilo se na edukaciji nastavnika za takav oblik učenja.

- Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je - kazao je Ružić.

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (0)

Loading