SVI SU OVDE POBEDNICI: BOG SE JAVI Za bogojavljenski krst plivali profesionalci, sportisti, amateri i vojnici iz cele Srbije
Alo

Ovako je svoj skok u ledenu vodu obrazložio Marko Jovanović (26), koji je juče plivao u Zemunu. Iako nije stigao prvi, kaže da mu to nije ni bitno jer je to podvig u kom su svi pobednici.

Erdogan poslao moćnu poruku kojom je pokazao koliko ceni i poštuje Vučića - Alo.rs

Slično je plivanje opisao i pobednik Đorđe Lukić (22), ali i gotovo svi ostali koje je na minusu grejala vera i ljubav.

 

Alo Dejan Briza

Na Bogojavljenje se pliva 33 metra, što simbolizuje godine Hristovog života na zemlji, a kako su rekli učesnici, sama svest da plivaš za veru čini da zaboraviš na temperaturu.   

Mladi vaterpolo reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević stigao je prvi od 41 plivača u Valjevu.

BIVŠI I SADAŠNJI POSLANICI U PONOĆ GLEDALI U NEBO, A ZA ALO! OTKRILI ŠTA SU POŽELELI: Radeta: Bože, samo da se radikali vrate u Skupštinu! - Alo.rs

- Nije bitno ko je prvi stigao. Svi smo mi ovde pobednici jer smo i pored niske temperature uskočili u vodu i ispoštovali praznik kako dolikuje - rekao je Aleksandar, koji je pobedu posvetio dedi.

Alo

 

Na Savskoj promenadi pravo uživanje za oči i dušu priredili su pripadnici Vojske Srbije, koje su čuvali i spasioci i Ronilačka jedinica Žandarmerije.

- Ovo nema ni u Rusiji! Da s ratnog broda u gaćama i kupaćim kostimima skaču u vodu s ratnog broda - prokomentarisao je jedan od organizatora.

Alo

Marko Metlaš

Pobednica trke na Savskoj promenadi je Marija Stefanović, koja je plivala s bratom.

Za časni krst plivali su i građani u Grockoj, na Dunavskom keju, a u Surčinu plivači su se nadmetali na Bečmenskom jezeru.

IRENA, DARIJA I MARIJA NA GLASANJE U SLIČNIM ODEVNIM KOMBINACIJAMA: Rolke su pravi hit među ministarkama! - Alo.rs

Dečaci pobedili matorce

U Čačku je početak trke označen pucnjem iz trešnjevog topa, a do krsta je prvi od 106 učesnika stigao dvanaestogodišnji Pavle Mečanin. U Arilju je pobedu odneo desetogodišnji Andrej Kovačević, koji je s verom lako savladao hladnoću Rzava.

Alo

 

- Za Bogojavljenje se valja kupati u reci, a ja plivam od šeste godine uz ujaka i nakon četiri godine sam prvi put uzeo krst - kazao je Andrej.

Bosna i Hercegovina

Plivanje za časni krst održano je i u Banjaluci, Višegradu, Prijedoru, Trebišnjici i na Bilećkom jezeru, na Sokocu, u Istočnoj Ilidži, u Novom Gradu, Brodu, na jezeru Perućac u opštini Srebrenica, u Bratuncu, Loparama, Foči i drugim gradovima.

Alo

Printskrin, Trebinje 

Vladimir viteški titulu predao najmlađem - Tadiji

U izuzetno hladnoj vodi Šumaričkog jezera, u Kragujevcu, u konkurenciji 33 plivača, prvi je do krsta doplivao Vladimir Vesić, ali je on postupio viteški i vitešku titulu „nosilac bogojavljenskog krsta“ predao šestogodišnjem Tadiji Prokiću, najmlađem učesniku ove duhovno-sportske manifestacije.

Iako je dan bio sunčan, radnici JKP „Šumadija“ morali su da uklone led s jezera pre nego što su plivači uskočili.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading