POLICIJA OTKRILA PREPISKU O DROGI U PORUKAMA MATEJEVIH DRUGOVA Priča jednog od njih budi sumnju - prvo kaže da oni NISU uzimali, a onda...
Alo! Ilustracija J.V.

Prepiska Matejevih drugova kritične noći u "Gotiku" može da indicira ka tome da su kritične večeri, kako su mediji već pisali, konzumirali psihoaktivne supstance.

Hrvatska policija je ispitala sve Matejeve prijatelje koji su u noći njegovog nestanka 30. na 31. decembar bili sa njim u izlasku u klubu “Gotik” u Beogradu.

Osim toga, policija je došla i do svih poruka koje su ovi mladići koji su bili sa njim razmenjivali od 30. decembra do danas, a koje sada analiziraju kako bi utvrdili šta se kobne noći dogodilo.

Među njima nalaze se i poruke koje je prijatelj nestalog Splićanina Božo razmenjivao sa svojom devojkom Sanjom, dan nakon Matejevog nestanka i nekoliko dana nakon toga, piše "Slobodna Dalmacija".

U porukama dan nakon nestanka, Božo je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, pa se zapitao da su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično".

U prvom trenutku devojci je rekao da oni nisu uzimali drogu i da ne zna šta se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba.

"Njemu je Sanja onda odgovorila da ne veruje da je Matej uzeo nešto sam, “osim ako mu neko u tom điru po klubu nije ponudio”. Rekla je i da Matej nije žensko da mu neko drogu stavi u piće, a Božo je nakon toga napisao: “Stvarno ne razumem”.

Nekoliko dana nakon ovih poruka Božo se sa svojom devojkom dopisivao o nekim drugim temama, a pet, šest dana od Matejevog nestanka, kako dodaje naš sagovornik, oni ponovo pokreću temu Mateja.

"Može biti i to šta ti govoriš. Ali opet došao bi do Mira, rekao idem rešiti, ne bi mu rekao idem napraviti krug po klubu. Ne znam stvarno šta reći", glasi poruka Boža koju je poslao svojoj devojci.

Tada je njegova devojka pomenula Maju S. koju je Matej poslednju zvao neposredno pred nestanak. Kako je Sanja napisala svom momku: “možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila".

"Božo joj je na to odgovorio da može biti tako, ali i da koliko zna “Maja ne koristi”. Njega je Sanja potom pitala da li je Mateju bilo krivo “što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije”, na šta joj je mladić rekao da Matej za to nije znao, kao i da su “uzeli” nakon što je njihov prijatelj nestao.

Naravno, u ovoj prepisci ima čudnih detalja, recimo zašto Matejev prijatelj B. menja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako devojka S. zna za situaciju sa Zadranima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mario Sarafciger

19.01.2022 18:33

I ja mislim da su ga oteli Vanzemunci--inspektor Mile Novakovic tvrdi da je te noci i sam video leteci tanjir ili letecu tacnu nije siguran