OVO JE KLJUČ MATEJEVOG NESTANKA Policajac ukazao kolegama na trag
Alo! Ilustracija J.V.

On ne želi da daje preuranjene zaključke, a ne isključuje mogućnost da se telo pronađe na Đerdapu. 

SVI SU ZANEMELI Matejev drug objavio šokantni video na Instagramu (FOTO/VIDEO)

Novaković je 30 godina radio u policiji, bio je i načelnik Uprave kriminalističke policije. Poznato je da je vodio policijsku operativnu grupu "Poskok", koja je 2000. godine uhapsila pripadnike Zemunskog klana, bio je i jedan od vodećih operativaca u policijskoj akciji "Sablja" 2003., koja je usledila nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

"Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovidilac Ne znam što bih vam rekao osim da moramo čekati. Nažalost, mislim da moje kolege policajci nemaju nikakvu drugu opciju, nego da mladića traže u reci i da čekaju da se temperatura vode podigne i da pokušaju da pronađu telo", rekao je Novaković za Slobodnu Dalmaciju. 

NENAD PERIŠ RAZBIO SVE SUMNJE Ipak je to moj Matej

Ključni kontakti u Beogradu

Novaković navodi da je u Beogradu reka brza, hladna i nije nemoguće da se telo pronađe na Đerdapu.

"Neću sahranjivati mladića, ali ne mogu ništa drugo da zaključim nakon toliko dana intenzivne potrage. Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni detektivi da ubrzaju ili saznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegovog sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspešno okonča. Neću grešiti dušu, ja ne znam što su sve moje kolege utvrdili niti želim naknadno da solim pamet, ali ključ rešenja ove misterije su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovde boravio", kaže Novaković.

"Najlakše je reći "Matej je bio drogiran", ali zar onda ne bi bili drogirani i oni koji su s njim bili te večeri za istim stolom? A opet, njegovo trčanje nije ciljano, nego besciljno i moguće je da je bio drogiran, čak i vrlo izvesno. Da neko na ovu beogradsku hladnoću izađe u kratkoj majici, da trči napred pa se vraća, to meni nije uobičajeno ponašanje. Mi do danas ne znamo čime je ono izazvano", rekao je detektiv.

NOVI DETALJI ISTRAGE O MATEJU Prijavljeno da je nađen leš

Rekonstrukcija Matejevog kretanja

Policijski pukovnik navodi da se Matej možda spuštao stepenicama prema reci Savi kako bi nekoga pričekao da dođe gliserom ili nekim drugim plovilom po njega ili da on nekoga dočeka ili nešto preuzme.

On je dodao da neće ulaziti u to kada su njegovi prijatelji prijavili nestanak, ali mu je jako čudno da su tek reagovali kada su odlazili iz "Gotika" u svoj iznajmljeni stan na Veterniku.

"To je par sati u kojima se nisu upitali - pa dobro, gde je moj prijatelj? Ako je išao s nekom devojkom... Znam ja i za ženske i te šeme, ali se to, koliko ja znam, uvek kaže prijateljima. Možda ne s kim se ide, ali gde se ide, na koju adresu, to sigurno", zaključuje Novaković.

MATEJEV OTAC NE GUBI NADU Otkrio je da je u svakodnevnom kontaktu sa ovom osobom

Pogledajte i najnoviji video snimak koji se pojavio na stranici "Nestali Matej Periš" gde se u devetoj sekundi video snimka čuje uzvik nepoznate osobe koja govori: "Sad ustani".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading