novac
Foto: Alo/Аlo!/M.Š.

Isplata će početi 1. februara i trajaće do 3. u mesecu, a pravo na ovu novu novčanu pomoć države ima nešto više od milion mladih u Srbiji.

ZVANIČNO Evo šta treba da uradite da biste dobili 100 evra od države!

Nekoliko je uslova: Pravo na novac imaju svi koji imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Oni moraju biti državljani Srbije, potrebno je da imaju i prebivalište u Srbiji, kao i važeću ličnu kartu.

Proces prijavljivanja je jednostavan.

Za razliku od prošle godine kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada će do novca biti moguće doći samo elektronskom prijavom i to u tri koraka.

Ulaskom na sajt Uprave za trezor potrebno je kliknuti sa polje "Podnošenje prijave" i tu je potrebno uneti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, sve što treba da urade je da u padajućem meniju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun. Po podizanju novca on će biti ugašen.

Po unošenju informacija imate mogućnost i da proverite podatke koje ste uneli, a po započinjanju isplate u svakom momentu možete proveriti i status svoje prijave.

100 EVRA ZA VERIDBU Siniša Mali oduševljen - evo kako će mladi iskoristiti novac od države

Ukoliko je "boldirano" da je nalog poslat na plaćanje, treba i da očekujete novac.

100 evra za veridbu

U svetlu priče o pomoći države mladima i isplati 100 evra, počev od 1. februara, ministarstvo finansija iznelo je jedan, može se reći, neobičan detalj.

Govoreći kako je odluka države da novčano pomogne svima koji imaju između 16 i 29 godina, zapravo davanje doze optimizma, pomenuli su i jedan komentar.

- Uključili smo i mlade, jer želimo da pokažemo koliko o njima brinemo, koliko su važni i da i na njih prebacimo dozu optimizma. Reakcije građana veoma su pozitivne, a komentari mladih su sjajni. Jedan momak rekao da će taj novac iskoristiti da zaprosi devojku - rečeno je.

250 EVRA ZA SKUTER, DO 5.000 ZA AUTOMOBIL Sve nove subvencije države: Konkurs je u toku, a pravo na pare imaju gotovo svi

Država je juče isplatila po 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima, a 10. februara će svim penzionerima isplatiti po 20.000 dinara penzionerima.

Paralelno sa tim veće plate uskoro će dobiti 500.000 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading