POČELA PRIJAVA ZA 100 EVRA Svi detalji na jednom mestu, evo kako da dođete do nove pomoći države
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Younes Stiller Kraske

Mali je podsetio da je usvojen Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19.

Mali odgovorio Radosavljeviću i Nikeziću - Alo.rs

- U ponoć počinju prijave mladih za 100 evra. Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje.

Mali je precizirao da prijava traje do 30. januara, a da isplata počinje u februaru 2022. godine.

REČI PREMIJERKE ODZVANJAJU SRBIJOM Ana Brnabić brutalno zakucala Mariniku Tepić posle najnovije laži koju su plasirali đilasovci - Alo.rs

- Očekujem da ćemo 1, 2 i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža - rekao je ministar finansija.

Mali je podsetio na program „Srbija 2025“, u okviru kojeg je planirano ulaganje od 500 miliona evra u mlade, kao i dodatnih 200 miliona evra za pronatalnu politiku.

- Program je predstavljen još 2019. godine i tada smo naglasili da ćemo uložiti u mlade. Milion puta smo ponovili da ne vredi da gradimo auto-puteve ako njima neće imati ko da se vozi. I tada smo rekli da su mladi prioritet. U ovom slučaju, želimo da osete optimizam, da vide da naša ekonomija ide napred - rekao je on.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading