"SRBIJA IMA CEO SADRŽAJ MATEJEVOG TELEFONA!" Hrvatski inspektor se oglasio, otkrio o čemu ne sme da priča: Mogu samo reći... (VIDEO)
Alo! Ilustracija J.V.

Prvi čovek kriminalističke policije Hrvatske, Antonio Gerovac, koji je na čelu delegacije hrvatske policije, boravio u Beogradu u vezi sa potragom za nestalim Matejem Perišem (27), na jučerašnoj konferenciji za novinare hrvatske policije u Zagrebu, je rekao da su oni veoma zadovoljni radom kolega iz Srbije i naveli da su otišli korak dalje u potrazi i kontaktirali proizvođača telefona nestalog Splićanina, kako bi uspeli da ga lociraju.

Kao što je poznato, MUP Srbije objavio je juče rekonstrukciju kretanja Mateja Periša (27) koji je nestao u noći između 30.i 31. decembra nakon provoda u klubu "Gotik". Policijski službenici pregledali su stotine materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

- Kolege su otišle toliko daleko da su kontaktirale proizvođača telefona koji je Matej imao, kako bi im pojasnili da li mogu da ga lociraju - rekao je juče Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije, na konferenciji za novinare i dodao:

Srbija ima ceo sadržaj njegovog telefona i oni su učinili sve što su mogli. Što se tiče telefona možemo i mi pomoći, ali o tome ne smem da pričam. Mogu samo reći da ćemo deo mobilnog obraditi i mi i podatke ćemo proslediti kolegama iz Srbije.

Gerovac je na konferenciji istakao i da je srpska policija u potragu uključila svu moguću tehniku.

- Sve su preuzeli profesionalno! Lociranje telefona, dronovi, termovizijske kamere, sve je uključeno. Srpska policija ide i dalje od pretpostavke da je ušao u vodu, sve susedne zemlje su uključene - rekao je načelnik hrvatske UKP. S druge strane, pored saopštenja MUP Srbije, naš inspektor prezentovao je rekonstrukciju trase kretanja Splićanina u noći kada je nestao.

- Lociranjem Matejevog telefona i baznih stanica, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vreme i trasa kretanja objekta u reci poklapaju se s kretanjem Matejevog telefona. Napominjem, vreme i mesto se poklapaju sa Matejem. Pregledan je sav video-nadzor i sa novobeogradske strane, kao i sav video-nadzor ka Pančevačkom mostu, ali Matej nije uočen - rekao je inspektor MUP Srbije.

Foto: Alo.rs

 

Nenad Periš, otac mladića je ranije naveo da je razgovarao sa pripadnicima policije i rekao da je Matej uvek kupovao vodootporan telefon.

- Nije pronađen telefon, izvršena je provera signala telefona, uspostavljena je veza, poznato je i kad se javljao, gde se javljao, zabeležene su sve komunikcije. Poslednje je komunicirao sa sestrom od prijatelja. MUP Srbije je kontakirao i sa proizvođačem telefona, da bi se utvrdilo koliko taj telefon može da bude u vodi i da ima signal. U pitanju je Samsung A 21+. Moj Matej je često bio na reci, radio je sa brodovima, pa je i ciljano kupio telefon koji je vodootporan, jer se dešavalo da često upadne u vodu - rekao je otac mladića.

Pogledajte i rekonstrukciju kretanja Mateja Periša koju su napravili policijski službenici nakon što su pregledali stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline:

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milena

13.01.2022 17:23

Pregledati Ratno ostrvo,mozda se uhvatio za neko plovilo i tu se dokopao obale i tom prilikom mu ispao telefon.Samo zelimo da je ziv!