ENERGETSKA SITUACIJA STABILNA, OD SUTRA GREJANJE 24 SATA U Srbiji dovoljno energenata, nema zastoja u isporuci
Tanjug

Dodatnim uvozom električne energije osigurana je energetska bezbednost u zemlji, rečeno je u Vladi Srbije na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji i izveštaji o potrošnji i stanju rezervi mazuta, kao i informacije o proizvodnji, transportu i potrošnji uglja u termokapacitetima.


S obzirom na to da je najavljen pad temperature,  bilo je reči i o planovima za naredni period.

Iz Elektroprivrede Srbije rekli su da proizvodni kapaciteti normalno rade u uslovima intenzivnih snežnih padavina i niskih temperatura.

Poručili su da se preduzimaju sve neophodne mere kako bi proizvodnja, transport i potrošnja uglja bila na planiranom nivou. Kada su u pitanju hidrokapaciteti, oni rade u uobičajenom režimu za ovaj period godine.

 

ENERGETSKA SITUACIJA STABILNA, OD SUTRA GREJANJE 24 SATA U Srbiji dovoljno energenata, nema zastoja u isporuci

Foto: Shutterstock

 

 

Iz EDS-a je navedeno da snežne padavine za sada nisu dovele do ozbiljnijih problema sa snabdevanjem potrošača u Srbiji električnom energijom, kao i da prenosni sistem funkcioniše bez problema.

Na sednici se razgovaralo i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i zaključeno je da se zbog niskih temperatura očekuje rast potrošnje gasa u narednim danima.

Isporuka toplotne energije odvija se bez većih problema, rekli su iz Beogradskih elektrana, te najavili da će se od sutra korisnicima daljinskog grejanja isporučivati toplotna energija 24 časa dnevno zbog predstojećih ledenih dana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ivan

10.01.2022 17:33

A zasto samo u Beogradu 24 h grejanje, ima zime i hladnoce svuda po Srbiji.