NIKOLA SELAKOVIĆ NA BOŽIĆ U ČIKAGU Kosovski zavet ono što ujedinjuje sve Srbe gde god da žive
Foto: Printscreen

Istorijsko Badnje veče u Čikagu. Prvi put je jedan ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković prisustvovao Badnjoj večeri sa srpskim narodom u Americi. 

Selaković je istakao da se oseća "kao svoj među svojima".

"Ovde na svetoj lituriji večeras, uveren sam i sutra sa našim vladikom srednjezapadnoameričkim gospodinom Longinom i sa svim uvaženim Srbima ovoga kraj sveta, koji su očuvali svoj identitet i srpsku svetosavsku pravoslavnu veru, naše običaje nalaganje badnjaka, osećam se stvarno izuzetno", rekao je Selaković. 

U delegaciji Srbije koja boravi u Čikagu je i Arno Gujon direktor Uprave za saradnju sa Srbima u dijaspori i regionu.

"Da je u Čikagu, odnosno blizu Čikaga crkva koja se zove Nova Gračanica, manastir Nova Gračanica u Americi,  govori o tome koliko je kosovski zavet ono što ujedinjuje sve Srbe gde god da žive", istakao je Gujon.

"Srbija će pomoći Novaku Đokoviću"

Iako je daleko od Beograda ministar Selaković je aktivno uključen u situaciju u kojoj se našao Novak Đoković po dolasku u Australiju.

Naglasio je da će država učiniti sve da pomognemo Novaku.

"Ono što svi treba da znamo i da imamo na umu, dakle vidite, kolika je zavist kad je neko najbolji, kad je neko najbolji u istoriji sporta, a taj neko je Srbin. S jedne strane koliko ima prepreka na putu da ostane i opstane na tom mestu, a s druge strane koliko je on sam čvrst, koliko ne odustaje. Koliko je čvrst Nole toliko je čvrsta i Srbija i borićemo se da mu pomognemo", naglasio je Selaković.

Tokom boravka u Čikagu delegacija Srbije će prisustvovati i božićnim liturgijama u Srpskom sabornom hramu, prijemu u Vojnom muzeju i sastati se s liderima srpske zajednice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading