MISTERIJA HANGARA! Patike i pertla bacaju potpuno novo svetlo na nestanak Hrvata
Alo! Ilustracija /J.V.

Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, živog je poslednji video misteriozni taksista koji je kobne večeri vozio beli „fiat punto“. Mladić iz Hrvatske zaustavio ga je na uglu Crnogorske i Karađorđeve ulice pre nego što mu se izgubio trag. Sumnja se da bi on mogao da bude ključni svedok i da bi makar donekle mogao da razreši misteriju vezanu za nestalog Splićanina!

Alo.rs

 

Oči policije i javnosti uprte su u vozača taksija od trenutka kada je Alo! ekskluzivno objavio snimke sa nadzornih kamera na kojima se vidi kako Splićanin zaustavlja njegov „punto“ na raskrsnici u centru prestonice, nakon što je čitav sat trčao obližnjim ulicama. Da je u pitanju Matej, za medije je potvrdio i njegov otac Nenad.

Mladić je najpre pokušao da uđe u automobil, a potom je prišao prozoru i kratko razgovarao s vozačem. Nekoliko sekundi kasnije, nastavio je da trči ka Savskoj promenadi.

Foto: Alo.rs

 

- Taksista bi zasigurno mogao da kaže u kakvom je stanju bio mladić kada ga je zaustavio, šta ga je pitao, da li se negde uputio, kako se ponašao... Njegov iskaz bi definitivno pomogao u sklapanju kockica - navodi naš izvor.

Drugari prošli poligraf

Prijatelji Mateja Periša, koji su s njim bili na dočeku u beogradskom klubu i koji su prijavili njegov nestanak, prošli su poligrafsko testiranje. Posle toga su se vratili u rodni Split.

- Nisu ih pustili tek tako. Oni su ispitani i, kada je policija zaključila da nema osnova da ih drži, pušteni su. Policija zna šta radi i verovatno bi ih zadržala da je bilo potrebe - rekao je bivši inspektor Slobodan Mišković.

Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i iznude, koji je juče prisustvovao potrazi za nestalim Splićaninom na Savi, takođe je saglasan da bi svedočenje taksiste moglo da bude ključno.

- Videli smo da nije pustio mladića u vozilo. Ne bi škodilo da ga pronađu i da kaže ono što zna. Čini se da je on poslednji koji je video mladića - izjavio je Mišković.

Foto: Alo.rs

 

Otac: Ne znam zašto je moj sin bio van sebe

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, izjavio je juče da ne može da objasni ponašanje svog sina koje je zabeleženo na snimcima sa kamera za video-nadzor.

- Moj sin je sportista, povučen je. Ne znam kako je došlo do toga da bude van sebe. Vidi se da je pokušao da komunicira sa taksistom. Šta mu je bilo u tom trenutku i kuda je krenuo, ne znam - izjavio je Nenad.

Tanjug/Alo kolaž

 

Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, izjavio je juče da je s kolegama preduzeo sve što je u njihovoj moći da otkriju o kom se taksisti radi.

- Snimak smo pregledali više od deset puta kako bismo uspeli da vidimo broj registracije na vozilu ili šta piše na taksi tabli. Međutim, snimak je jako loš i ne uspevamo da vidimo ništa što bi nam pomoglo. Mi ćemo i dalje pokušavati da uradimo sve što je u našoj moći. Ako saznamo ko je kolega sa snimka, naravno da ćemo o tome obavestiti nadležne - rekao je Bjelić za medije.

Foto: Alo.rs

 

Njegove reči poklapaju se sa saznanjima našeg lista da većina taksista nije uspelo da locira kolegu koji je odbio da poveze Splićanina.

Mobilni telefon rešava misteriju

Slobodan Mišković je naglasio da bi bilo dobro da se pronađe i mobilni telefon koji je Periš koristio.

- Nažalost, njegov uređaj za komunikaciju je ugašen, ali bi bilo od velike važnosti za istragu da se vidi s kim je razgovarao i koje je poruke razmenjivao neposredno pre nego što je nestao - rekao je Mišković.

- Svi vozači su preko centrale dobili obaveštenje da se javi onaj čiji je automobil zaustavio mladić za koga se sumnja da je Matej Periš. Međutim, niko se nije javio. Zbog toga se sumnja da je vozač „punta“ jedan od „divljih taksista“ - objašnjava naš sagovornik. 

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Periš je pre nestanka bio u klubu „Gotik“ u Beton hali, gde je sa drugarima iz Hrvatske slavio Novu godinu. Juče su ga, peti dan zaredom, u dubinama Save, preko puta kafića „Savanova“, tražile sve raspoložive jedinice policije. Međutim, potraga je zasad bezuspešna.

Pronađeni su tokom dana i njegova patika i jedna pertla, ali ne u paru, već na određenoj razdaljini, što dodatno zbunjuje ljude koji vode istragu.    

Da li se od nekoga krio se u hangaru za ilegalne migrante?

Splićanin se, kako se sumnja, nekoliko minuta pre nego što je ušao u „Savu“ izvesno vreme krio u napuštenom hangaru, u kojem su utočište uglavnom pronalazili ilegalni migranti.

- Pretpostavlja se da je bio u nekoj vrsti paranoje, nakon čega je istrčao tri kilometra, a potom se sakrio u objektima u blizini kluba „Gotik“. Moguće je da je umislio da ga neko progoni - navodi sagovornik.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Komentari (0)

Loading