SCENE UŽASA U HOLANDIJI Policija krvoločnim psima i pendrecima na goloruke demonstrante (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)
AP Photo/Peter Dejong

 

Izdata je hitna naredba okupljenima da napuste Trg muzeja, a policija je demonstrante rasterala u obližnje ulice. Pre dolaska policajaca neki učesnici su u blizini Van Gogovog muzeja razvili transparent na kojem je pisalo „Manje represije, više pažnje”.

Nasilje koje užasava

Policija je na grupu demonstranata krenula sa pendrecima i psima koji su napali građane.

Scene užasa odmah su preplavile Internet i zgrozile svakog ko im je svedočio.

Grupa ljudi u belim kombinezonima i sa belim maskama nosila je više transparenata među kojima i onaj na kome je na jednoj strani pisalo „Ne radi se o virusu, već o kontroli”, a na drugoj „Sloboda”.

Demonstracije su održane istog dana kada je holandska policija saopštila da će preduzeti mere zbog sve većih zahteva vezanih za njihov rad.

Predstavnici sindikata policije, međutim, poručili su da će interventne jedinice nastaviti da rade ako bude potrebno.

Broj novozaraženih korona virusom postepeno se smanjuje u Holandiji, koja je uvela mere zaključavanja u novembru i dodatno ih pooštrila tokom praznika. U okviru lokdauna zatvorene su sve prodavnice izuzev onih koje prodaju osnovne životne namirnice, ali i barovi, restorani i muzeji, pozorišta i bioskopi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Rade

02.01.2022 16:03

A kod nas ovi Djiladovi 🙊 čim vide Policiju kukaju kako im neko krši ljudska prava more bre batina je iz raja izašla.

Janko saraku

02.01.2022 16:09

Dobro pogledajte ovu DEMO(N) KRATIJU. Baš je lepa. 🤔

Mile

02.01.2022 16:20

Pa ja ne bih oklevao. Zvao bih odmah ovu Ursulu fon der Lajen i onu drugu.. Kako joj ime.... I onu iz Slovenije da mi pojasni da shvatim zbog cega sada ne kritikuju postupke policije? Nije im receno? Nisu ni siptarsku policiju u Kosovakoj Mitrovici kritikovali. Kako zasto??? Pa pas jede coveka na sred ulice. Pa to je genocid demokratije a oni cuuuute...

Lutvo

02.01.2022 16:47

Pa će onda nama držati lekciju kako nema kod nas demokratije. Tako naši policajci trebaju rasterati onu šačicu Đilasovih budala, što blokiraju mostove i ulice, zbog navodno Rio Tinta, kojeg su oni doveli.

Ris

02.01.2022 18:28

Dokle će srpska policija biti zaostala? Naka se bar malo približe Evropi i njihovoj demokratiji u postupanju sa "demostrantima".

Zoran

02.01.2022 18:55

Nadam se da će i naša policija nešto naučiti iz ovoga. Odnosno oni koji komanduje i naredjuju toj policiji. Kod nas demonstranti tuku policiju i one građane koji im se neće pridružiti.

Nevenka

02.01.2022 19:32

Ako referendum uspe Dali ce I nasa milicija moci onako da postupa protiv ovih ulicara

Sasa

02.01.2022 19:53

Pustite onoj fol kramerki da vidi sta je demokratija ...