PREMIJERKA BRNABIĆ Postoji samo jedan put da pobedimo pandemiju
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ona je tako, u Vladi Srbije, odgovorila na pitanje novinara zašto na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba nisu pooštrene mere i kako ćemo se boriti sa rizicima, imajuću u vidu predstojeće proslave praznika i dolazak turista.

Brnabićeva je rekla da je na sednici bilo reči i o tome da kovid propusnice traju 24 sata i dodala da ni u medicinskom delu Kriznog štaba nije bilo jedinstvenog mišljenja o tome.

Ponovila je da je jedini izlaz iz ove situacije vakcinacija i dodala da je trenutno oko 58,3 odsto građana Srbije primilo prvu dozu vakcine protiv korone, oko 57 odsto je vakcinisano i drugom dozom, dok je oko 31 odsto stanovništva primilo i treću (buster) dozu.

- Nažalost, primećujemo trend da kada se situacija smiruje, kada padaju brojevi novozaraženih, ljudi prestaju da se vakcinišu, uključjući i to da prestaju da primaju buster dozu, što je izuzetno loše - rekla je Brnabićeva.

Navela je da trenutno imamo oko 3,7 odsto vakcinisanih u uzrastu od 12 do 17 godina i nešto iznad 29 odsto vakcinisanih u populaciji od 18 do 30 godina starosti.

Još jednom je apelovala na sve da se vakcinišu, navodeći da, ako bismo se vakcinisali i poštovali postojeće mere, ne bismo imali porast broja zaraženih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading