PREMIJERKA BRNABIĆ Šteta u EPS koštaće manje nego restrikcije 2012. godine
Printskrin

- Svakako računamo koliko nas košta sve ovo što se dešava. Da je završeno nije, ali verujem da ćemo na kraju zime videti kako smo prošli u svemu ovome. Za sada mogu da kažem da košta mnogo manje nego 2012. godine kada smo imali restrikcije struje za privredu i kada nas je dan koštao stotine miliona evra - rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Dodala je da tada niko nije pitao ni ko je kriv, ni koliko košta, ni ko je odgovoran niti da li će neko da podnese ostavku ili će biti smenjen.

Brnabić je rekla da se Srbija danas mnogo promenila u odnosu na 2012. godinu i da sada imamo mnogo odgovorniju vlast, ali i slobodu medija.

- Danas mediji to mogu da pitaju, slobodniji su, mogu da traže odgovornost, tada to nije bilo moguće - rekla je Brnabić.

Ponovila je da će se videti koliko će ovo koštati državu, ali da je najvažnije da je sistem sada stabilan i da nemamo restrikcije.

- Mnoge države imaju restrikcije ili ih najavljuju. Mi se i dalje borimo i verujem da ćemo uspeti da ovu zimu izguramo bez ikakvih restrikcija, bilo električne energije ili gasa - dodala je Brnabić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading