Niste same: Brigom i pažnjom do osnaživanja žena
Dunav osiguranje

- Podršku koju štićenicama Sigurne kuće kontinuirano pruža „Dunav osiguranje“ velika je satisfakcija i zadovoljstvo za nas, istakla je prilikom današnje posete ovoj instituciji Ivana Soković, predsednica IO Kompanije „Dunav osiguranje“, i dodala:

- Višegodišnja podrška koju „Dunav osiguranje“ pruža štićenicama sastoji se u zapošljavanju žena iz Sigurne kuće, obezbeđivanju besplatnih polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje obuhvata sistematske i sve druge preglede neophodne štićenicama, kao i darivanju novogodišnjih paketića deci. Pored toga što ćemo decu i ove godine obradovati paketićima, ženama koje borave u Sigurnoj kući poklonićemo vrednosne vaučere za kupovinu kozmetike u „Lili“ drogerijama. Uz podršku „Lili“ drogerija pripremili smo i poklone za sve zaposlene u Sigurnoj kući, za žene koje su podrška štićenicama u njihovim najtežim danima. Dajemo sve od sebe da im bar malo pomognemo, iako znamo da mi ne možemo da im nadomestimo ono što su izgubile, svoje domove i porodice.

Kompanija „Dunav“ nastavlja saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost Grada Beograda i Sigurnom kućom, radi osnaživanja žena u borbi protiv nasilja u porodici, istakla je na kraju svog obraćanja Ivana Soković, uz želju da im Nova 2022. godina bude lepša i srećnija i da iz svega što im se dogodilo izađu jače i snažnije.

Irena Vujović, ministarka u Vladi Republike Srbije i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, prilikom posete Sigurnoj kući najavila je realizaciju projekta socijalnog stanovanja u Beogradu za žene žrtve nasilja u 2022. godini:

- U godini koja je pred nama zalagaćemo se za nultu toleranciju prema nasilju nad ženama, ali i za njihovo ekonomsko osnaživanje, što je mnogo važnije i na čemu intenzivno radimo. Nastojaćemo da unapredimo aktivnosti koje već realizujemo. Ohrabruje i podatak da se dosta kompanija i fakulteta interesuje da pomogne, što je potvrda da je svest o značaju pomoći ženama podignuta na viši nivo i da nisu same.

Govoreći o aktivnostima Grada Beograda, Nataša Stoisavljević najavila je da će Grad i u 2022. godini voditi odgovornu socijalnu politiku i nastaviti da pomaže svima kojima je pomoć najpotrebnija, a štićenice Sigurne kuće su  prioritet kada je u pitanju pomoć i podrška.

Zahvaljujući na ukazanoj pomoći i darovima, kao i na novim idejama koje ulivaju nadu, Vesna Stanojević iz Sigurne kuće rekla je da je to najava da će nova godina za ovu ustanovu  biti mnogo bolja i da je upravo ova poseta  potvrda da o ovim ženama i deci brine celo društvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading