REKE VOZILA SE SLIVAJU KA SRBIJI Kilometarske kolone i gužve na prelazima sa Mađarskom, policija saopštila i važnu informaciju!
Printscreen

Granični prelaz Horgoš vozilima je praktično spojen sa prelazom Reske koji je u Mađarskoj, a kolona je duga nekoliko kilometara.

Na Horgošu se na ulazu u zemlju čeka oko sat vremena, a na izlaz iz Mađarske oko tri sata, što znači da su potrebna četiri sata da bi se prešla srpsko-mađarska granica na prelazu Reske–Horgoš.

Slična situacija je i graničnom prelazu Tompa–Kelebija gde se takođe čeka nekoliko sati.

Prelaz Horgoš je u protekla 24 sata prošlo oko 28.000 putnika, 7.000 putničkih vozila i oko 80 autobusa.

Kako javlja dopisnik RTS-a, vozačima se ne može preporučiti nijedan alternativni prelaz, jer su se tranzitni putnici rasporedili na svih devet graničnih prelaza sa Mađarskom i pojačan je priliv vozila na svim prelazima na ulazu u Srbiju.

Zbog toga je mađarska policija odlučila da i danas od 7 do 19 časova prelaz Reske 2 – Horgoš 2 bude otvoren samo u smeru iz Mađarske ka Srbiji, dakle iz Srbije se ne može preći granica ka Mađarskoj. To važi samo još danas.
Očekuje se da gužvi bude do kasno večeras, jer uoči božićnih praznika svi žure da stignu na svoje južne destinacije.

U kolonama su uglavnom tranzitni putnici kroz našu zemlju, a najviše je nemačkih, austrijskih, bugarskih i čeških državljana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading