BAKIĆ ČESTITA SVETOG NIKOLU SUGRAĐANIMA Neka je srećna slava, na zdravlje i spasenje!
Grad Subotica

 

- Svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti čestitam veliki praznik – Svetog Nikolaja Čudotvorca, arhiepiskopa mirlikijskog, naročito onima koji Nikoljdan praznuju kao svoju krsnu slavu.

Najveća slava u srpskom narodu je spomen na jednog od najvećih svetitelja u istoriji Crkve. Ličnost Svetog Nikole jednako je poštovana u celom hrišćanskom svetu, kako na istoku, tako i na zapadu.

Njegov primer solidarnosti sa bližnjima, dobročinstva i darivanja dragocen je svim Subotičanima u ove dane, kada zajedno čekamo najradosnije praznike.

Srpski narod je, kako kaže pesma, vekovima molio Svetog Nikolu i „njegovu silu na moru“, kako u našim primorskih krajevima, gde je bio naročito poštovan od mornara, tako i u svim ostalim našim zavičajima, gde je ovaj svetitelj prizivan u molitvi da sačuva brod Srpske Pravoslavna Crkve, u dugoj i neizvesnoj plovidbi kroz burne vekove.

Neka i danas njegov praznik donese svim građanima Subotice i Srbije mir, bezbedna putovanja i dragoceno jedinstvo koje pobeđuje sve izazove.

Neka je srećna slava, na zdravlje i spasenje! - poručio je Bakić. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading