VULIN O SLUČAJU BELIVUK Srpska policija dobila čestitke od partnerskih službi, razbijanje kriminalne grupe primećeno u celoj Evropi!
MUP

- Optužnica je podignuta i prihvaćena, kada god otkrijemo nešto novo i kada dopunjavamo optužnicu, to ima neko vremensko trajanje zbog koga se produžava momenat za početak suđenja - rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je razbijanje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića primećeno u celoj Evropi i da su srpskoj policiji na izuzetnom uspehu čestitali Evropol i druge partnerske službe jer je bilo teško poverovati da postoji kriminalna banda sa takvom surovošću.

Komentarišući puštanje iz pritvora bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović, Vulin je rekao da je to bila potpuno zakonit za krivično delo za koje je Hrkalović osumnjiičena zakonom je propisan maksimalan pritvor 30 plus 30 dana.

- Mi se ne bavimo osvetom, nego zakonom. Pritvor nije kazna, uslov za ukidanje pritvora Dijani Hrkalović je bio saslušanje svih svedoka, da ona ne bi mogla da utiče na svedoke, a pošto su svedoci saslušani, nema šta da radi u pritvoru. To je bila potpuno zakonita odluka - rekao je Vulin i dodao da je optužni predlog podignut i da se čeka optužnica.

Na pitanje kako komentariše istupanje pojedinih policajaca u javnosti koji su pričali o malverzacijama kojima su bili podvrgnuti kao pripadnici MUP-a u vreme kada je Hrkalovićeva bila državna sekretarka, Vulin je rekao da se svaka takva izjava istražuje i proverava.

VULIN O SLUČAJU BELIVUK Srpska policija dobila čestitke od partnerskih službi, razbijanje kriminalne grupe primećeno u celoj Evropi!

Foto: Alo.rs

 

Dodao je da su osim Hrkalovićeve, optužena jos dva policajca i naglasio da niko u policiji ne sme da misli da će protekom vremena njegova saradnja sa Belivukom ili bilo kakvo kršenje zakona biti zaboravljeno.

- Neće proći, radimo po zakonu i ništa neće biti zaboravljeno ne zato što je u pitanju Hrkalović ili bilo ko drugi, već zato što je suština policije zakonitost - rekao je Vulin.

Naglasio je da ukoliko imaju bilokakvu komunikaciju sa kriminalcima, policajci moraju da to prijave svom starešini, a ko ne prijavi, znači,kaže, da ima razlog za to.

- Policajci nisu obični ljudi, moraju da vode racuna sa kim sede i sa kim se nalaze, i d a ne postanu opravdanje nekom kriminalcu - rekao je ministar.

Na pitanje da li deli mišljenje premijerke Ane Brnabić koja ne isključuje mogućnost sabotaže u termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu, Vulin je rekao da će to komentarisati kada MUP bude imao bilo kakvu informaciju o tom slučaju i naglasio da treba utvrditi odgovornost svih za nestanak struje i grejanja.

Primetio je da je kada je reč o tom problemu fokus ponovo usmeren na Vučića, a ne na resornog ministra i ostale članove vlade.

Vučić ima veliku manu da dozvoljava da tuđi problemi postjaju njegovi i da ih preuzima na sebe, a sa druge strane spreman je da rešava probleme sa kojima nema nikakve veze. Fokus se ponovo usmerio na njega, niko ne pita resornoh ministra i ostale ministra, na kraju je on kriv za sve - rekao je Vulin i dodao da i kada Vučić obezbedi najpovoljniju cenu gasa u Evropi, kritičari pitaju šta se meša i gde su mu ustavna ovlašćenja, a on rešava probleme.

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading