NOVI SAD ZASIJAO U NOVOM RUHU Vučević obišao rekonstruisano gradsko jezgro, ponosan na sve što je učinjeno (FOTO)
Printcreen Instagram

- Novi Sad je posle više decenija dobio ovako uređeno gradsko jezgro, a tako želimo da izgleda ceo centar grada. Uređenje gradskog jezgra je deo jedinstvenog projekta koji je prošao međunarodni arhitektonski konkurs. Prostor je kompletno renoviran, a korišćeni su najkvalitetniji materijali. Nikada nismo imali ovakve granitne ploče koje su testirane na sve vremenske uslove - napisao je Vučević na instagramu.

On ističe da je ponosan što je sređena porta Uspenske crkve posle mnogo godina, i kaže da mu se najviše dopada ''Memorijalna traka'', putem koje može da se nauči o razvoju Novog Sada.

- Postavljena su najmodernija autobuska stajališta sa ''tač skrinovima'', a zasađeno je 25 novih stabala, pa je sada jedna trećina prostora pod zelenim površinama. Imamo sada i najmoderniju rasvetu, a na lampama je grb našeg grada. Čestitam Novosađanima što će Evropska prestonica kulture 2022. godine imati ovako uređeno gradsko jezgro. Drago mi je što su u ovom velikom poslu bile angažovane domaće firme, domaći stručnjaci, a korišćen je i domaći kamen. Pred nama je uređenje Trga slobode, dela NJegoševe ulice, Kralja Aleksandra i Modene, međutim sledeće godine neće biti aktivnosti, da nemamo raskopane površine dok realizujemo aktivnosti EPK, ali nameravamo da te radove sinhronizujemo sa izgradnjom podzemne garaže u Ulici Modene - zaključio je Vučević.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading