BAGERI SE NE GASE Peti dan borbe sa snežnim blokadama, većina meštana ivanjičkih i dragačevskih sela dobilo struju (FOTO)
Foto: RINA

"Bez napajanja električnom energijom trenutno je oko 1500 ljudi, među njima pojedini čak i peti dan. Ostala sela i gradsko jezgro imaju normalno snabdevanje. Nadamo se da će u najskorijem roku svi kvarovi biti konačno sanirani. Putevi prvog prioriteta, kao i pravci do centara mesnih zajednica su pročišćeni, neprohodno je nekoliko seoskih nekategorisanih puteva. Mi su u makismalnoj pripravnosti, ali za sada nema ugroženih lica ", rekao je za Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

U opštini Lučani teška mehanizacija na terenu 24 časa, kako bi osposobila sve nekategorisane puteve

Na teritoriji opštine Lučani svi opštinski putevi I i II reda su prohodni, a ekipe javnog preduzeća su u mesnim zajednicama Guberevci, Viča i Milatovići gde pomažu u račišćavanju snega na putevima gde meštani nisu mogli da očiste svojom mehanizacijom.

BAGERI SE NE GASE Peti dan borbe sa snežnim blokadama, većina meštana ivanjičkih i dragačevskih sela dobilo struju (FOTO)

Foto: RINA

 

"Normalizovano je snabdevanje vodom, grejanje je uredno. Situacija sa električnom energijom je znatno bolja, bez napona je oko 50 trafo stanica od njih 230, tj negde oko 1700 potrošača. Ekipe EDS-a su na terenu uz pomoć kolega iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Кraljeva i Sjenice i do kraja dana se očekuje da će 90% potrošača imati električnu energiju", naglasio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović. 

Zbog obilnih snežnih padavina koje su tokom vikenda pogodile Srbiju vanredna situacija je na snazi, osim u Ivanjici i Lučanima, i u Arilju, Ljuboviji, Bajinoj Bašti i Кrupnju. Najveći problem jesu kvarovi ma elektro-mreži. Nekoliko hiljada ljudi je bez struje, ekipe na terenu pokušavaju da saniraju kvarove, a putari kao i meštani odsečenih sela sopstvenom mehanizacijom čiste neprohodne putne pravce.

U Arilju preko 150 domaćinstava još uvek nije dobilo električnu energiju

Jako teša situacija je i u susednoj opštini Arilje, gde elektromonteri danonoćno rade na raščišćavanju i uklanjanju stabala koja su pokidala kablove na dalekovodima. 

"Ono što nas ohrabruje u ovom trenutku jeste da nemamo bolesnih i zavejanih sugrađana, stavili smo sve mašine na raspolaganje distribuciji kako bi što pre rešili snadbevanje strujom, u ovom trenutnku oko 150 domaćinstava nema električnu energiju u svojim kućama. Takođe uspeli smo da raščistimo puteve prvog i drugog reda na teritoriji naše opštine, ali imamo problema sa nekategorisanim seoskim putevima, nadamo se da će u narednih 48 sati biti uspostavljeno normalno snabdevanje strujom u čitavoj opštini kao i prohodni svi putevi", kazao je prvi čovek opštine Arilje.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading