EVO U KAKVOM STANJU JE BEBA IZ KRAGUJEVCA Mama joj preminula od korone šest dana nakon porođaja
Alo

Novorođenče iz Kragujevca, čija je mama preminula 6 dana nakon porođaja je stabilno i negativno na korona virus - rekao je jutros za RTS direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, dr Slobodan Milosavljević.

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator, u kom je bila nekoliko dana i sada je stabilno.

Podsećamo, A.M. (42) je u bolnicu primljena 3. decembra, a dva dana kasnije se porodila prevremeno, u 34. nedelji trudnoće. Kao kovid pozitivna vođena je od 29. novembra.

Dr Slobodan Milosavljević objasnio je da je A.R. u trudnoći dobila gestacijski dijabetes što je bio njen jedini komordibitet.

- Odmah po prijemu bila je pregledana od strane ginekologa, odmah je prevedena u kovid deo Urgentnog centra za adekvatniji monitoring i praćenje. Inicijalno, pacijentkinja je lečena kiseonikom, nije bila stabilna, ali 5. decembra dolazi do pogoršanja kliničke slike, posebno radiološke sa sindromom “belih pluća” kod kovida – kazao je ovaj lekar.

Zbog ovakvog stanja, nastavio je on, ginekolog je zahtevao hitan carski rez posle kog je pacijentkinja intubirana. Na respiratoru je bila do subote kada je i pored pokušaja reanimacije preminula.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading