GORAN VESIĆ: Ulice drugog prioriteta očišćene do 12 sati
Alo/ Ilustracija/ Tanjug

"Ulice prvog prioriteta, ukupne dužine 1.900 kilometara, očišćene su još juče i potpuno normalno funkcionišu", rekao je Vesić novinarima u Beogradu i zahvalio svim radnicima, njih više od 1.400 koji su radili juče i 3.000 koji su radili u nedelju koji su uspeli da obezbede da gradske komunalne službe funkcionišu.

Vesić je rekao da su jutros u osam sati tri liniie javnog gradskog prevoza bile skraćene u gradu (312, 409 i 504) i sedam u prigradskim delovima. "Do ovog trenutka pustili smo linije 312 i 409, odnosno završavamo rašćišćavanje grana jer je to bio problem i ostaje da tokom dana završimo 504 tako da očekujem da ćemo do kraja dana u gradu imati sve linije gradskog prevoza koje će funkcionisati na starim trasama", rekao je Vesić.

Što se tiče prigradskih linija, naveo je da postoje linije koje su u višim delovima grada i dodao da se uvek kada padne sneg one skraćuju kao što su linije 418, 416, 467...

Naveo je da je tokom hladnog talasa JKP "Zelenilo Beograd" imalo ukupno 592 intervencije od kojih su se 452 odnosile na stabla koja su pala usled težine snega.

"To su samo stabla koja su pala na javne površine - ulice, trotoare, javnu infrastrukturu, ne računajući stabla u šumama i parkovima koja nam sada nisu prioritet", rekao je Vesić.

Osim 452 stabla, palo je i 49 bandera što javne rasvete, što EPS-a, naveo je i dodao da je bila potrebna velika koordinacija svih gradskih službi, elektrodistribucije, vatrogasaca, komunalne milicije...

Naveo je da nas očekuju temperature ispod nule kada može doći do pucanja vodovodnih cevi, te dodao da su pojačane ekipe koje rade na sanaciji eventualnih kvarova.

"Prešli smo na režim dvadesetčetvoročasovnog grejanja kako bi zaštiti cevi i omogućili ljudima da u ovom hladnom talasu imaju grejanje 24 sata", dodao je Vesić. Kada je reč o snabdevanju električnom energijom na teritoriji Beograda, naveo je da je to uglavnom stabilno.

"Dešavaju se pojedina iskakanja gde je slabija naponska mreža, ali suštinski nemamo većih problema", dodao je Vesić.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading