MOĆNO SRPSKO ORUŽJE OBORILO SVE REKORDE Zastava sklopila ugovor o isporuci oružja sa Sjedinjenim Američkim Državama vredan 234 miliona!
Foto: Printscreen

Naime, fabrika Zastava oružje je ugovorom o isporuci lovačkog i sportskog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država, u vrednosti 234 miliona dolara, obezbedila punu uposlenost kapaciteta, sigurnost radnih mesta i primanja za 2.500 zaposlenih u narednih šest godina, izjavio je direktor fabrike Milan Petković.

Kako je u izjavi istakao Petković, taj ugovor najveći u istoriji kragujevačke fabrike, a izvoz u SAD je potvrda visokog kvaliteta proizvoda.

- Završena je prva godina tog ugovora koji će biti realizovan u još pet. Svake godine bi trebalo da izvezemo na američko tržište proizvode u vrednosti 40-ak miliona dolara. Reč je o lovačko-sportskom naoružanju - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u toj fabrici su izuzetno zadovoljni ukupnim poslovanjem, jer su, kako je naveo, ostvareni rezultati koji su najbolji u proteklih deset godina.

- Ostvarili smo rast izvoza u odnosu na 2020. godinu od 28 odsto i prebacili smo plan poslovanja za deset odsto - kazao je Petković.

On je istakao i da fabrika za naredne tri godine ima ugovorene pune kapacitete.

Direktor firme Zastava arms USA, koja je ekskluzivni predstavnik kragujevačke fabrike u SAD, Ranko Ristić, rekao je da je ugovor o njihovoj saradnji potpisan 2018. godine, a da su 2021. godine "oboreni svi rekordi" potpisivanjem najvećeg ugovora u istoriji fabrike u Kragujevcu.

- U Americi smo postali firma sa najboljim kvalitetom oružja koje je zasnovano na kalašnjikov platformi, gde Zastava oružje ima veliku tradiciju - rekao je Ristić.

On je naglasio da je njegova firma najveći izvoznik te vrste naoružanja u SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading