RAT ROKFELERA I SOROŠA ZBOG SRBIJE Evo šta se krije iza protesta
Privatna arhiva

S jedne strane Rokfelerovi plaćenici, a sa druge strane Soroševi u borbi za sopstvene interese pokušavaju da se nametnu građanima kao poželjna opcija organizujući blokade širom Srbije, a sukobili su se oko zakona o referendumu.

Savo Manojlović, lider pokreta Kreni - promeni, koji je dobio grant od 25.000 dolara za 12 meseci od Rokfeler fondacije, nalazi se s jedne strane. Na drugoj strani su se sa sasvim suprotnim stavom našli predstavnici Jukoma (Komitet pravnika za ljudska prava), koji je godinama u poslovnim odnosima sa Fondacijom za otvoreno društvo Džordža Soroša. U prilog toj saradnji govori i činjenica da je Jukom od Fondacije za otvoreno društvo dobio donaciju u iznosu od 41.675 evra, i to tokom 2018, kada je Milan Antonijević iz ovog komiteta prešao baš na čelo ogranka Soroševe fondacije.

Direktor kampanje Kreni - promeni Savo Manojlović najavio je da će radikalizovati proteste ukoliko ne budu ispunjena dva glavna zahteva, a to je izmena Zakona o referendumu  i narodnoj inicijativi, kao i povlačenje Zakona o eksproprijaciji. On je juče podvukao da u slučaju da ne budu ispunjeni zahtevi postoji mogućnost da budu organizovane blokade i tokom održavanja referenduma.

- Možda , pošto jedan dan nije dovoljan, možemo da imamo i dva, pa ćemo videti kako će ljudi izlaziti na referendum - objasnio je Manojlović.

Međutim suprotno stanovište ima predsednica Jukoma Katarina Golubović, što dokazuje da je počela trka za simpatije građana, koji su izmanipulisani učešćem u blokadi.

- Zakon o referendumu se menja ne da bi se uskladio s Ustavom, ne da bi građani dobili rešenja, nego da bi se sprovela promena Ustava u kratkom roku, zato što je pogodan trenutak jer postoji jaka većina za glasanje o aktu o promeni ustava - rekla je Golubovićeva.

Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka, ocenjuje da pod izgovorom ekoloških problema nove političke opcije pokušavaju da se izbore za ciljeve stranih centara moći.

- Predizborni talas uključuje sve metode plitičke borbe protiv aktuelne vlasti, pod plaštom ekoloških problema, da bi došla politička opcija koja će ispuniti sve strane interese, uključujući i priznanje Kosova i nestajanje Republike Srpske kao entiteta. Pritom, Srbija će dobiti nagradu da uđe u NATO alijansu, ali nisu svesni da to ne želi 80 odsto stanovništva i da je Srbija vojno neutralna i nesvrstana. Kada su u pitanju srpski nacionalni interesi i njena teritorija, svi u Srbiji moraju biti u istom stroju - navodi Bjegović.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Lela

08.12.2021 12:42

Motiv kao i do sada, novac, jedni druge ce satrti u borbi za dominacijom i pranje pred gazdama koje ih placaju.A vidimo ima ih raznih.

Lazar Z.

08.12.2021 13:52

Svu su oni debelo plaćeni i prave ovaj haos širom Srbije. Briga njih i za životnu sredinu i za sve. Plaćeni su da pobune narod.

Ana

08.12.2021 13:54

I Rokfeler i Soroš imaju svoje ljude ovde i oni imaju zadatak da prave blokade. Pritom se debelo novčano ugrade i od sebe prave lažne ekologe i ljude koji se bore za očuvanje životne sredine.