DVE HILJADE DINARA PO POTVRDI Podeljeni vaučeri za nabavku robe široke potrošnje penzionerima u Leskovcu sa najnižim mesečnim primanjima
Alo

Na osnovu preporuke Fonda PIO Republike Srbije Udruženje penzionera grada Leskovca donelo je odluku o pomoći svojim članovima, penzionerima sa najnižim mesečnim primanjima,odnosno sa penzijama koje ne prelaze cifru od 16.005 dinara a što je za grad Leskovac u ukupnom iznosu od oko 1 milion 332 hiljade dinara.

Pomoć je dodeljena u vrednosti potvrde, odnosno vaučera, od 2.000 dinara za robu široke potrošnje, za hranu i sredstva za domaćinstvo, koje penzioneri iz Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga mogu podići u lokalnom hipemarketu „Zlatan trag“ do kraja tekuće 2021.godine.

Penzioneri koji su ispunili predviđene uslove mogli su se prijaviti do srede 10. novembra tekuće godine, u sedištu Udruženja u leskovačkom Domu penzionera ili kod poverenika mesnog odbora sa područja 105 mesnih zajednica, od 144 naseljenih mesta koje pokriva teriorija grada Leskovca.

DVE HILJADE DINARA PO POTVRDI Podeljeni vaučeri za nabavku robe široke potrošnje penzionerima u Leskovcu sa najnižim mesečnim primanjima

Alo

 

„Oko 11 hiljade penzionera sa područja grada Leskovca,odnosno Jablaničkog upravnog okruga,imalo je pravo na vaučer jer njihova primanja ne prelaze 16 hiljada dinara. Zbog razuđenosti teritorije grada bio je veliki problem ,bez odgovarajućeg gradskog prevoza, da se posete svi penzioneri posebno oni u brdsko-planinskom delu naše opštine“...,ističe u našem ragovoru Bratislav Zdravković predsednik Udruženja penzionera grada Leskovca i koordinator udruženja starih sa područja Jablaničkog upravnog okruga.

Predsednik Zdravković ističe da zbog aktuelne pandemije korona virusom aktivnosti ove jedinstvene NVO na terenu, ali i u sedištu udruženja u Domu penzionera svedeni na minimum....

DVE HILJADE DINARA PO POTVRDI Podeljeni vaučeri za nabavku robe široke potrošnje penzionerima u Leskovcu sa najnižim mesečnim primanjima

Alo

 

“Ljudi se boje korone,a kako i nebi kada znamo da skoro svakog meseca od 17,5 hiljada naših članova gubimo u proseku po 80 najstarijih članova. Smrtnost naših članopva je duplo veća od mesečnog broja novoučlannjenih penzionera a koji su tokom poslednjih par godina,u vreme korone, stekli pravo na penziju“,naglašava Bratislav Zdravković.

Ovo leskovačko udruženje najstarijih ponovo pokreće svoju inicijativu da se najstariji građani Leskovca u javnom i gradskom prevozu voze besplatno,odnosno na teret budžeta grada Leskovca, kako bi se starima iz ruralnih sredina omogućio brži pristup zdrastvenim ustanovama u Leskovcu a radi daljeg lečenja.

Ovih dana rukovodeći tim ovog leskovačkog udruženja usvojio je i plan aktivnosti Udruženja penzionera Leskovca za 2022. godinu, i saradnje sa lokalnim udruženjima iz Jablaničkog upravnog okruga, ali i sa udruženjima prekogranične saradnje iz susedne Bugarske i Severne Makedonije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading