Sajam turizma i Šumadijska čajanka u Kragujevcu
Promo

 

Turistička ponuda Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, edukativni i zabavni sadržaji, Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom Kragujevca i Sajam zimnice samo su deo bogatog programa 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.  

U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Kragujevca, organizuju 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Svečano otvaranje zakazano je za četrvtak, 25. novembar, u 11 časova, u hali Šumadija sajma. 

Reč je o jedinom sajmu ovog tipa koji će u tekućoj godini biti organizovan u našoj zemlji, a poseban akcenat biće na promociji domaćeg turizma koji je svoju ekspanziju među domaćim turistima doživeo sa pojavom pandemije korona virusa. I ove godine svoju turističku ponudu predstaviće brojni izlagači – nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, turističke agencije, vinarije i destilerije. 

Sajam turizma i Šumadijska čajanka u Kragujevcu

Promo

 

 

U pratećem delu programa u petak, 26. novembra, sa početkom u 11 časova, biće organizovana Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije koje će ovoga puta biti organizovano uz prisustvo Nikole Dašića, gradonačelnika Kragujevca. Kuvanje vruće rakije predstavlja tradiciju šumadijskog kraja i sastavni je deo bogate gastronomske ponude. U sklopu Sajma turizma tradicionalno će biti organizovan i Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane

Sajam turizma i Šumadijska čajanka u Kragujevcu

Promo

 

 

– Posetioci će i ovoga puta imati svu lepotu Srbije na jednom mestu, u Kragujevcu, gde će na najbolji način biti predstavljene sve atrakcije i sadržaji kojima raspolažu naši gradovi, banje, planine i sela, a organizacijom pratećih sadržaja, Šumadijske čajanke i Sajma zimnice imaće priliku da u potpunosti osete ukuse i mirise šumadijskog kraja – rekao je Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije „Kragujevac“. 

Sajam turizma i Šumadijska čajanka u Kragujevcu

Promo

 

 

U edukativnom delu programa akcenat je stavljen na aktuelne teme poslovanja i izazova sa kojima se suočava turistički sektor, primere dobre prakse, potencijale za razvoj seoskog turizma, promociju vinskih puteva Šumadije i Pomoravlja i najavu 2. Šumadijskog festivala rakije. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading