BOLESNO! Korona žurke u Italiji šokirale svet, žele da se namerno zaraze, a ovo je razlog!
Foto: Shutterstock

Ovaj zabrinjavajući trend je zavladao u severnoj Italiji, gde ljudi koji ne žele da se vakcinišu, žele da se zaraze kako bi pribavili covid potvrdu za posao, ulazak u barove i restorane, vožnju javnim prevozom, piše The Daily Beast.

U Italiji je dokaz o oporavku, odnosno, preboljevanju covida-19, dovoljan za dobijanje željene propusnice. Zabave se prvenstveno održavaju na području južnog Tirola uz granicu s Austrijom, koja ima visok broj zaraženih i niske stope vakcinisanih.

- Ta regija bi trebala postati "žuta zona" u Italiji - kaže lokalni zdravstveni koordinator Patrick Franzoni.

- Ima mladih ljudi, čak i školske dobi, koji se susreću sa zaraženima i pokušavaju oboleti, ne shvatajući da je virus opasan i za njih - rekao je za jednu radio stanicu.

- Postoje dugoročne posledice, a čak i mladi mogu završiti u bolnici - zaključio je.

Na zabavama se zaraženi druže s nevakcinisanima, ljube ih i grle kako bi širili virus, rekao je Franzoni, dodajući da bi se zaražena osoba mogla suočiti s kaznenom prijavom za svesno širenje virusa.

Prema strazi, neke od zabava održavaju se u spoljnimprostorima barova, kojima se pristupa bez potvrda. Cilj tih zabava je da će zaražena osoba popiti iz čaše ili boce piva i proslediti je kako bi pokušala širiti virus. Ostala događanja održavaju se u privatnim kućama. U jednom od slučajeva okupljanja, zaražena je bila prikovana za krevet, a gosti su se okupili oko bolesničke postelje kako bi pokušali udahnuti virus.

Muškarac koji je preminuo od covida bio je Austrijanac koji je redovno prelazio granicu kako bi prisustvovao zabavama u Italiji, rekao je Franzoni. U tom području obitavaju brojni roditelji koji odbijaju cepivo, lažiraju svoju potvrdu da su vakcinisani, daju deci vakcine kućne radinosti te lažiraju njihove imunizacijske kartice kako bi dobili potvrde. Broj zaraženih duž severne granice Italije utrostručio se u poslednjih mesec dana.

Jedan partijaner koji je završio u bolnici rekao je za novine Veneto Corriere da je požalio, ali još uvek nije siguran je li imao covid.

- Bila je to ozbiljna greška - rekao je za novine, dodajući da je siguran da ima samo upalu pluća i da su mu lekari rekli da je u pitanju covid kako bi se predomislio.

- To je samo propaganda - zaključio je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading