FALI TI PAPIR Kovid sertifikat kao uslov za boravak u planinskim centrima: Vakcina, pa na skijanje
Alo

Naime, svako mesto na kom se okuplja veliki broj ljudi na malom prostoru, potencijalno je žarište za širenje zaraze. Verovatno su to imali u vidu i u planinskim centrima ove godine, kada je najjače sredstvo borbe protiv korone dostupno i besplatno, pa svako može da ga primeni.

- S obzirom na to da imamo vakcinu koju gotovo svako može da primi, ne vidim razlog da to ne bude uslov za kupovinu ski-pasa ili ulazak u objekte na planinama. Nije to nasušna potreba, pa da kažete da nije fer ograničavati. To je stvar izbora, luksuza, uživanja. Da bismo svi mogli da uživamo, bitno je da budemo bezbedni - ocenjuje menadžerka hotela na Kopaoniku, koji će svim gostima tražiti kovid sertifikate.

FALI TI PAPIR Kovid sertifikat kao uslov za boravak u planinskim centrima: Vakcina, pa na skijanje

Alo

 

U Kriznom štabu za Alo! kažu da ideja o postavljanju uslova za kupovinu ski-pasa jeste na stolu.

- To postoji kao mogućnost, ali ćemo konačnu odluku tek doneti - potvrdili su oni.

Prethodne godine, nakon sezone zimskih odmora, epidemiolozi su za porast broja zaraženih „okrivili“ upravo građane koji su išli na skijanje, gde su se, kako su tvrdili medicinski stručnjaci, neki zarazili, a drugi prenosili zarazu.

- Jedan broj kovid pacijenata ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima kao što su zimovanje, boravak na planinama i u ugostiteljskim objektima - rekao je tada dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike.

FALI TI PAPIR Kovid sertifikat kao uslov za boravak u planinskim centrima: Vakcina, pa na skijanje

Alo

 

Nakon toga usledile su još jače kontrole poštovanja mera u objektima i van njih, ali su lekari tada ocenili da je trebalo razmišljati i raditi unapred, a ne kada je šteta već načinjena. Ukoliko zaista bude odlučeno da uslov za korišćenje ski-centara u ovoj zimskoj sezoni bude sprovedena imunizacija, ta mera mogla bi značajno da doprinese borbi protiv kovida.

Krizni štab: Propusnice 24 sata

Četvorocifren broj novozaraženih dnevno u Srbiji i više od 50 umrlih svakako nisu za potcenjivanje. Stoga medicinski deo Kriznog štaba najavljuje pooštravanje postojećih epidemioloških mera, a među njima je i produženje važenja kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, ali i njihovo uvođenje za sportske manifestacije u zatvorenom, poput košarkaških ili rukometnih utakmica.

U EVROPI bez potvrde nema gondole

Ove godine na evropskim skijalištima nas očekuju još oštrija pravila u skladu sa epidemiološkom situacijom. Potvrda ski-pasa svakog dana, bez kovid potvrde nema ulaska u gondole, nema žurki nakon skijanja, samo su neka od pravila koja nas čekaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading