POLICIJSKA UPRAVA BEOGRAD POHVALJENA-ODLIČNI REZULTATI Rasvetlila najteže slučajeve
MUP

Policijska uprava Beograd, na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem, pohvaljena je zbog odličnih rezultata koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

MUP Republike Srpske

 

 

To je rečeno danas na osmom sastanku Strateške grupe Direkcije policije na kome su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednjih deset meseci.

U periodu od januara do oktobra 2021. godine, evidentirano je ukupno 23.909 krivičnih dela u Beogradu, dok je u istom periodu prošle godine zabeleženo 26.323 krivičnih dela, a 2019. godine 31.612 krivičnih dela.

Rukovodioci organizacionih jedinica referisali su rezultate koje su do sada ostvarili i predočili mere koje planiraju da preuzmu u narednom periodu kako bi njihov rad bio još efikasniji, a bezbednost građana podignuta na još viši stepen.

Istaknuto je da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine.

MUP je u poslednjih godinu dana razbio 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapšeno je 145 kriminalaca.

Pripadnici MUP posebno su pohvaljeno zbog razbijanje jednog od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi, klana Belivuk-Miljković.

Borba protiv narkotika bila je apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98,6 hiljada komada različitih droga.

Pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena je za 1,96 odsto, odnosno počinjeno je 1.339 krivičnih dela manje.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.

 

 

Komentari (0)

Loading