MINISTAR VULIN Napadi na policiju biće najoštrije sankcionisani (FOTO)
MUP

Pripadnik Interventne jedinice 92, koji je s kolegama učestvovao u akciji u Ulici Ljubiše Miodragovića, čim je video da je S. J. uperio pištolj ka njemu i kolegama, brzo je odreagovao, ispalio hitac ka osumnjičenom i onesposobio ga, a na taj način sačuvao svoj život i živote svojih kolega. Osumnjičeni je s povredom ruke prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

U stanu S. J. pronađeno je oko 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, 200 grama nepoznate praškaste materije, 10 kutija metadona, vagica za precizno merenje, kao i dva pištolja koja je držao u ilegalnom posedu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se sastao sa pripadnicima Interventne jedinice 92 koji su učestvovali u ovoj akciji, istakao je da napadi na policijske službenike, koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, brinu o bezbednosti svih naših građana, moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

Istakao je da svako ko se drzne da napadne policajca, mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države, koja će iza svakog policijskog službenika stati i zaštiti ga.

- Ministarstvu unutrašnjih poslova bezbednost naših pripadnika je uvek na prvom mestu. Da bi štitili i branili druge moraju i sami biti zaštićeni i mi ćemo nastaviti da ulažemo u obuke i njihovo opremanje kako bi u obavljanju svakodnevnih zadataka bili što zaštićeniji - rekao je ministar policije.

Ministar je pohvalio pripadnike Interventne jedinice koji su pribranost, hrabrost i profesionalizam, pokazali ne samo u ovoj akciji, već to svakodnevno čine vodeći brigu o bezbednosti ulica prestonice, koji su građanima na usluzi 24 sata sedam dana u nedelji i koji su prvi tamo gde se dogode ubistva, masovne tuče, obračuni, razbojništva, ranjavanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading