LONČAR OTKRIO ŠTA JE INSPEKCIJA NAŠLA U APOTEKAMA Neko će za ovo odgovarati!
TANJUG/ RADE PRELIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da će odgovarati svi oni koji krše Zakon, pa tako i lekari koji su preporučivali "Ivermektin", ali i oni koji su ga prodavali.

- Ja sam obećao da će država reagovati na sve ono što krši Zakon i pravila ove države, ne samo protiv tih lekara koji su preporučivali ''Ivermektin'' već i protiv apoteka jer smo našli apoteke, ljudi su nam prijavljivali apoteke, koje su prodavale taj lek. Inspekcija je ušla u njih i našli smo gomilu recepata na kojima je prepisivan ''Ivermektin'', lek koji ne sme da se prepisuje, koji ne sme da se koristi - navodi Lončar.

Ministar građanima poručuje da se drže zvanične medicine i stavova Medicinskog fakulteta jer, kako kaže, jedino tako neće pogrešiti.

Podsetimo, Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti pokrenula je postupak pred sudom časti, protiv lekara za koje postoji osnovana sumnja da su savetovali i lečili pacijente od kovid-19 infekcije lekom "Ivermektin". Lekari mogu izgubiti licencu, ali i krivično odgovarati zbog kršenja zakona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading