SNS JEDINA VLAST KOJA BRINE O ŽIVOTNOJ SREDINI Brnabić podsetila: Do sada uloženo više od 600 miliona evra (FOTO)
Tanjug

U okviru akcije, danas je drvo javora na šetalištu u naselju Borča posadila poverenica Gradskog odbora Beograd i članica Predsedništva SNS, Ana Brnabić, koja je poručila da je SNS prva stranka u Srbiji koja kontinuirano ulaže u zaštitu životne sredine.

Povodom današnje akcije na ovom šetalištu na opštini Palilula, aktivisti SNS u organizaciji Gradskog odbora Beograd posadili su 50 stabala javora.


Brnabić je istakla da iako mnoge stranke pričaju o zaštiti životne sredine, SNS je prva koja je na ozbiljan način počela da se bavi tim sektorom i dodala da je od 2014. kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade, počeo da se izdvaja novac za filtere za odsumporavanje na termoelektranama u Srbiji.

Prema njenim rečima, do sada je uloženo više od 600 miliona evra na postrojenja za odsumporavanje u svim termoelektranama širom zemlje.

Brnabić je navela da je od početka mandata ove vlade iz Budzeta izdvojeno preko 100 miliona dinara za preko 150.000 sadnica u 38 lokalnih samouprava širom Srbije.

"To je inicijativa koja dolazi od ministarke Irene Vujović koja je članica SNS, a Vlada koju predvodim, a čiji je stožer ova stranka je prva Vlada ikada u Srbiji, koja je kao jedan od tri ključna prioriteta stavila zaštitu i unapređenje životne sredine", rekla je Brnabić i istakla da se ovakvi projekti realizuju i na stranačkom nivou.
SNS JEDINA VLAST KOJA BRINE O ŽIVOTNOJ SREDINI Brnabić podsetila: Do sada uloženo više od 600 miliona evra (FOTO)

Tanjug

 

 

Podsetila je da je povodom obeležavanja 13 godina postojanja Srpske napredne stranke simbolično zasađeno 13 stabala javora u parku Mira i prijateljstva u Beogradu i navela da je to deo agende za koju se zalaže njena stranka.

Aktivisti i članovi Gradskog odbora i gradskih opština su, kazala je Brnabić, u sklopu akcije zasadili 404 sadnice.

Ona je podsetila i da smo od 1. juna 2017, kada je uvedena automatska razmena podataka između državnih organa, uštedeli 270 miliona kilograma papira, što je oko 26.000 stabala drveća.

Najavila je da je u planu promocija sajta "Greengov.rs" (Zelena vlada), gde će imati kaunter brojač koliko je stabala, vode i struje spaseno zahvaljujući tome što je, kako kaže, Srbija danas jedan od lidera u elektronskoj upravi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading