KOMUNALNA MILICIJA KRENULA U STROGU KONTROLU Putnike bez maske u autobusu čeka neprijatno iznenađenje!
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte, pa su tako napisane i prve kazne u javnom prevozu.

Otkako su uvedene kovid propusnice ne možete uveče u restoran ili kafić ako nemate kovid propusnicu ili validan test koji dokazuje da nemate koronu. Kontrolu pored inspekcije sprovode i pripadnici Komunalne milicije.

Tako je načelnik Komunalne milicije Ivan Divac nedavno rekao da ulaze u sve objekte i da nema povlašćenih, da se pored ugostiteljskih objekata kontroliše se i nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenim objektima poput tržnih centara.

- Bilo je dana kada su zaposleni u ugostiteljstvu dolazili organizovano na vakcinaciju što je sve doprinelo povećanom interesovanju za vakcinaciju. Komunalna milicija svakodnevno kontroliše bar stotinu objekata, negde kontrola ide brže, ako je objekat manji, a negde im je potrebno i po 45 minuta. Namamo probleme na terenu, nama je bilo u interesu da ugostitelji prepoznaju značaj kontrole - izjavio je on.

- Pre svega smo upozoravali, pa i pisali kazne onima koji ne nose maske u zatvorenom prostoru kao što su tržni centri, a kontrolišemo i autobuse GSP-a. Na onim stajalištima gde vršimo kontrolu ljudi kada vide komunalnu miliciju stavljaju maske - kazao je Divac.

Podsetimo, za kršenje epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima kazne za pravna lica su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000 dinara, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redari koji ne budu valjano radili posao moraće da plate 30.000 dinara.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading