PLJUŠTE OTKAZI U HRVATSKOJ Spremno devet raskida ugovora zbog odbijanja testiranja medicinskih radnika
Shutterstock/MikeDotta

Jutarnji saznaje da će otkaze verovatno dobiti devetero zaposlenih. Njihovi slučajevi su na Radničkom vijeću koje do kraja nedelje trebalo doneti odluku podržavaju li ili ne stav uprave o njihovom otpuštanju.

Kako se nezvanično saznaje, nisu jednoglasni u toj odluci, ali verovatno će podržati upravu.

Podsetimo, juče su logoped Ivan Đurđević, edukacijska rehabilitatorka Marija Pavković, psihološkinja i sociološkinja Lidija Repić te Kristina Mijatović koja je radila kao tehničko osoblje, prve su i zasad jedine osobe iz sastava socijalne zaštite koje su dobile otkaz zbog covid-potvrda.

Oni nisu vakcinisani, nisu preboleli bolest i odbili su se testirati, zbog čega se gotovo mesec dana vodilo da nisu bili na poslu. U konačnici je to rezultiralo otkazom. Oni su u velikoj ispovesti za Jutarnji list objasnili svoje razloge zašto se nisu hteli testirati.

Žuborka Kadoić, predsednica Radničkog vijeća Stančića i članica Izvršnog odbora Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti, potvrdila je da se iz Radničkog vijeća nisu usprotivili otkazima.

- Smatramo da je situacija ozbiljna, a oni koji rade s osetljivim osobama pogotovo moraju paziti. Testiranje je najmanje što se može napraviti. Smatram i da bi upotreba covid-potvrda trebala biti šira od socijalne zaštite i zdravstva - kaže Kadoić.

Navodi i da im je žao jer je uglavnom reč o mladim ljudima, no smatraju da su napravili grešku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading