TRAGIČNA SUDBINA DOKTORKE RADE IZ UŽICA Spasla je na hiljade života, a preminula od korone u koju nije verovala
Printscreen

Nažalost, doktorka je i od početka pandemije negirala postojanje virusa i bila žestoki protivnik vakcina protiv kovida od kojeg je, nažalost, pre nekoliko dana umrla. Doktorka koja je kroz celu karijeru transfuziologa dala izuzetan doprinos za zdravstvo u Užicu, izgubila je prošle nedelje bitku sa kovidom nakon dvadesetodnevne borbe.

Tragedija je potresla celo Užice koje dr Radmilu Smiljanić pamti kao izrazitog stručnjaka u oblasti transfuziologije. Smiljanić je bila načelnik transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu od 2000. do 2005. godine i za to vreme uvodila je nove metode. Primera radi, sama je pisala projekat intraoperativnog i postoperativnog spasavanja krvi i uvela standardnu proceduru skrining testova za poremećaje hemostaze. Načelnik Transfuziologije bila je nakratko i 2018. godine, ali je ubrzo smenjena pošto se pobunila protiv tadašnjeg nacrta Zakona o transfuziologiji koji je predviđao da se centralizuje prikupljanje krvi.

I kada je otišla u penziju, Smiljanić je imala veliki autoritet u zdravstvu pogotovo u svom gradu. Nažalost, prihvatila je i propagirala antikovidaške i antivakserske teorije na svom Fejsbuk profilu, te je njen autoritet doveo i do toga da se mnogi koji su njen rad poštovali, nažalost, ne vakcinišu.

Tako je 8. avgusta napisala da je sve laž i prevara u vezi sa koronom.

Koliko su antivakserske ideje uzele maha, pokazuje i činjenica da je dr Smiljanić vakcinu nazivala “genetskom terapijom”, a ujedno je i propagirala Ivermektin kao lek protiv korone.

Verovala u "zaprašivanje" iz vazduha

Pre nepunih dva meseca poznata transfuziološkinja tvrdila je da virus nije izolovan i da zaraza dolazi zbog "zaprašivanja". Jedna od njenih poslednjih poruka na Fejsbuku bila je 12. septembra kada je ostavila i fotografije neba.

- Nebo bi danas bilo bez oblačka. Ovo što se vidi su hemijski tragovi. Najavili su do 15. 9. popunjene bolnice u ovom talasu. Da bi se spustili hemijski tragovi za udisanje treba do 4h. Zaprašivanje iznad Užica krenulo od 3h i 45 min – napisala je Smiljanić.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading