JUTRA SVE HLADNIJA, STIŽE ZIMA Meteorolog Čubrilo najavio novo pogoršanje i zahlađenje!
Alo/ Ilustracija

Na severu Srbije danas će biti sunčano. U ostalim predelima očekuje se promenljivo oblačno, a na jugu i jugoistoku sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalna temperatura od 1°C na severozapadu do 7°C na istoku Srbije, maksimalna dnevna od 6°C na jugu do 12°C na severu Srbije.

U Beogradu jutro vedro i veoma hladno. U toku prepodneva sunčano, a posle podne promenljivo oblačno.

Biće prohladno. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 11°C.

U Srbiji do kraja sedmice promenljivo oblačno i hladno, u petak ujutro uz uslove i za slab mraz, naročito pri tlu. Maksimalna temperatura u petak i u subotu od 8 do 14°C, a u nedelju od 10 do 16°C.

Sledeće sedmice sunčano i znatno toplije tokom dana, ali uz hladna i maglovita jutra, pri čemu bi se magla ponegde i duže zadržavala tokom prepodneva. Maksimalna temperatura od sredine sledeće sedmice preko 20°C.

Printscreen/ RHMZ

 

U Beogradu do kraja sedmice promenljivo oblačno i hladno.

Maksimalna temperatura u petak i u subotu od 11 do 13°C. Sledeće sedmice sunčano i znatno toplije tokom dana, ali uz hladna i maglovita jutra, pri čemu bi se magla u delovima grada i duže zadržavala tokom prepodneva.

Maksimalna temperatura od sredine sledeće sedmice preko 20°C.

Prognoza Marka Čubrila

Za vikend ciklon koji jugoistoku regiona donosi padavine odmiče ka Grčkoj, dok će sa zapada jačati polje anticiklona, saopštio je Marko Čubrilo, profesor geografije i zaljubljenik u meteorologiju.

Uslediće stabilizacija uz vedre i sunčane dane. Jutra će i dalje biti vrlo hladna uz minimume od -1 do 7 stepeni Celzijusa, a denvni maksimum i postepenom porasti i u nedelju bi se trebao kretati od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

Početkom sledeće nedelje se računa na razvijanje jakog ciklona nad Velikom Britanijom, što će nad našim delom Evrope usloviti jačanje južnog strujanja te će uz pretežno sunčano vreme i južni vetar oko 21. oktobra, maksimum će verovatno biti između 15 i 21 stepen Celzijusa, rekao je Čubrilo.

Promena vremena uz novo pogoršanje i zahlađenje je moguće posle 25. oktobra.

Do vikenda ostaje vrlo hladno uz prve jutarnje mrzeve, dok od vikenda sledi lepši deo jeseni.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading