Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera (FOTO)
Foto: Alo!

Plan uređenja predstavljen je gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, članu Gradskog veća za sport Predragu Stevoviću i Glavnom gradskom urbanisti Ivanu Raduloviću.

Inicijativu uređenja Šumaričkog jezera svojih sportskih saradnika podržao sam u potpunosti i sa jednim jedinim zahtevom da se on realizuje van sezone, kako se ne bi remetio početak sledeće, kazao je po završenoj prezentaciji gradonačelnik Dašić.

Nema Kragujevčanina koji nije vezan emotivno i na svaki drugi način za naše Šumaričko jezero, koje je i naše more i ono što Beogradu Ada. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo odmaralište i nema razloga da stalno i po malo ulažemo u njega, već smo budžetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi našim građanima, i najmlađima i najstarijima, stvorili uslove da lepše provode svoje vreme.

Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera (FOTO)

Foto: Alo!

 

Radove će izvoditi kragujevačko preduzeća Šumadija DOO koje između ostalog zapošljava osobe sa invaliditetom, a na osnovu njihovih dosadašnjih radova u sportskom i rekretaivnom mobilijaru, zaključili smo da imaju odlične proizvode i da oni to mogu da iznesu kako treba, kazao je Dašić.

Šumaričko jezero jedan je od prioritetnih i rekao bih kapitalnih projekata koji će grad Kragujevac sledeće godine sigurno završiti, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Svako od nas ga bar jednom nedeljno poseti i ono ima posebno mesto u srcima Kragujevčana, zbog čega je velika šteta da takav dragulj i kapacitet koji Kragujevac ima ne iskoristimo i turistički i sportski i na svaki drugi mogući način.

Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera (FOTO)

Foto: Alo!

 

Sa preduzećem Šumadija DOO sarađujemo godinama i veoma posvećeno radimo na revitalizaciji otvorenih terena i dečijih igrališta, a projektom uređenja Šumaričkog jezera kazao je Stevović, ovo preduzeće na sebe preuzima veću odgovornost čime će sigurno biti postavljeno na odgovarajuću privrednu mapu ali i na mapu pouzdanih saradnika na koje Grad uvek može da se osloni.

Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera (FOTO)

Foto: Alo!

 

Projekat uređenja Šumaričkog jezera predviđa uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, teretanu na otvorenom, dečije igralište a predviđena su i mesta za roštiljanje i kampovanje. O uređenju Šumaričkog jezera sigurno će pričati tokom cele godine i drago nam je što ćemo biti izvođači radova jednog značajnog projkta za grad Kragujevac, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadija DOO i dodala da su svi radovi iz domena njihove delatnosti i da će ih uraditi na najbolji mogući način.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading