KOŠAVA NAPRAVILA HAOS U Obrenovcu stablo palo na kuću, drvo palo na autobus, krošnja završila na terasi zgrade (FOTO/VIDEO)
Printscreen/ Instagram/ moj_beo_grad

Vetar orkanske jačine, preko 100 km/h, duvao je juče i danas u južnom Banatu, a jaki naleti zabeleženi su i u Beogradu, gde su usled siline na više različitih lokacija polomljena stabla i krošnje drveća.

U Ulici Vojvode Dobrnjca u beogradskoj opštini Palilula, pod naletom košave slomilo se ogromno drvo koje je sasečeno gotovo u samom korenu, a delovi krošnje i stabla završili su na terasama zgrade pored koje se nalazilo. Granje i krošnje tom prilikom oštetile su stanove.

Slična situacija je i u Obrenovcu gde je drvo završilo na kući nakon što ga je vetar oborio.

Ekipe Zelenila imale su danas povećan broj intervencija. Kako prenosi RTS, drvo iz privatnog dvorišta palo je na autobus na liniji 65. Iako je u njemu bilo putnika, niko nije povređen.

Iz Gradskog zelenila navode da je danas do 12 časova bilo 70 prijava zbog lomljenja stabala i grana.

Podsetimo, drveće je vetar lomio i na Zvezdari, Voždovcu, Vračaru.

Na Zvezdari delovi krošnji i stabala sručili na trotoare i kolovoz. Neki od parkiranih automobila su oštećeni, a na jednom vozilu je razbijen far. Kako saznajemo, sanacija je u toku.

Na Voždovcu nije ništa bolje. Olujni vetar je prouzrokovao otežano kretanje vozila, budući da su izlomljeni delovi drveća, grane, pa i čitave krošnje pale na ulicu. U jednom delu naselja saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Na teren je izašla i saobraćajna policija.

U Kičevskoj ulici na Vračaru polomljeno drvo, osim što je blokiralo prolaz, sručilo se na susedni automobil. Gotovo isti prizor stiže i iz Ariljske ulice.

Podesećamo da je Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao noćas upozorenje na olujnu košavu za područje Srbije za danas i sutra.

- Danas i sutra u košavskom području duvaće jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h) - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading