JAKO NEVREME IZ HRVATSKE SE KREĆE KA SRBIJI Izdato posebno upozorenje!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Hidrometeorološki zavod te zemlje najavio je snažnu promenu vremena sa padavinama, olujnim vetrom i mogućom pojavom pijavica, a Hrvatski telekom pozvao građane da isključe uređaje.

Posebno je upozoreno na mogućnost lokalnih bujičnih i urbanih poplava, a naglo će, kažu, porasti i vodostaj reka.

Hrvatski telekom je korisnicima na obali jutros poslao poruku u kojoj upozoravaju na nevreme i pozivaju građane da zaštite svoju opremu.

- Danas se očekuje grmljavinsko nevreme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabl iz utičnice - navodi se u poruci.

To znači da će se nevreme, nakon što pogodi Hrvatsku veoma brzo preseliti i u Srbiju. 

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u utorak upozorenje na vremenske nepogode koje se od četvrtka očekuju u zemlji. Nevreme će biti praćeno jakim vetrom, obilnim padavinama i padom temperature.

Do petka će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno i olujni, koji će danas i sutra na jugu Banata dostizati i udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h) - navodi se na sajtu. 

Hidrološko upozorenje

Na Savi i na Dunavu nizvodno od Slankamena vodostaji će se narednih dana kretati ispod i oko niskih plovidbenih nivoa.

Prognoza za Srbiju

Miholjsko leto koje nas je sačekalo početkom ovog meseca i načas produžilo uživanje u suncu i visokim temperaturama, širom naše zemlje smenili su oblaci i obradovali one koji su sa nestrpljenjem čekali ulazak u pravu jesen

Prema najavama meteorologa oblačno vreme i kišovito vreme zadržaće se sve do kraja nedelje, a dnevni maksimumi neće prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Poslednja dva radna dana ove sedmice neće se razlikovati od današnjeg i, kako meteorolozi predviđaju, najniža dnevna temperatura u četvrtak biće 11 stepeni u Kragujevcu i Prištini, u Beogradu i Nišu tek za dva stepena više, dok maksimalna dnevna kretati između 14 i 18 stepeni. Osim toga, biće vam potrebni kišobrani u kojem god delu naše zemlje da se nalazite.

U petak se očekuje slično vreme, minimalna dnevna temperatura biće između 10 i 12 stepeni, dok maksimalna neće prelaziti 14. podeok. U Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i na Zlatiboru biće oblačno sa mogućom kišom, dok se ona sasvim sigurno očekuje u Prištini i Nišu.

Kiša, oblaci i vetar neće nas zaobići ni za vikend, s tim što će jutarnje temperature biti još niže, između 6 i 8 stepeni Celzijusa. Očekivane maksimalne dnevne temperature za subotu neće biti više od 13 stepeni, a u nedelju se očekuje dva stepena više tokom dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading