AKO NA OVOM TESTU PADNEMO BIĆE KRITIČNO Vesić najavio TOTALNU izmenu: Građani će dobiti različite kese!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

 

To, prema njegovim rečima, znači da će građani dobijati kese za različite vrste otpada, a uspostaviće se i čitav sistem nagrađivanja za građane koji to budu poštovali.

"Mi ćemo u narednih godinu dana uspostaviti onaj sistem koji postoji u svim zemljama u Evropi, a to znači da ćemo imati sortiranje otpada, da ćemo imati primarnu selekciju i da neće sav otpad dolaziti u Vinču", rekao je Vesić.

On je ukazao da će se iz otpada dobijati 10 odsto toplotne energije što je velika stvar za Beograd i veliki pomak kada je reč o zaštiti životne sredine.

"Ovo je bio ključni trenutak da rešimo ekološki problem i da ga uradimo onako kako se to radi u svim zemljama, da zatvorimo ekološku bombu kojom se niko nije bavio", rekao je Vesić, a preneo "Tanjug".

Na pitanje da li je završena analiza zemljišta posle požara, Vesić je rekao da nije, navodeći da se ispod zemlje nalazi glina i da je jako teško da prođu bilo kakve vode.

"Kada se završi studija biće objavljeno, a ono što je za nas najvažnije, to je da će se sa postrojenjem za preradu otpadnih voda rešiti pitanje da nijedna neprerađena kap neće otići u Dunav", istakao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading