PATRIJARH PORFIRIJE UPUTIO MOĆNE REČI NA KRSTOVDAN Uzeti krst Hristov znači pobediti sebe ostrašćenog, gordeljivog, ogrehovljenog
Alo!/Kristijana Cacić

 

- Uzeti krst Hristov znači pobediti sebe ostrašćenog, gordeljivog, ogrehovljenog. To zapravo znači pobediti čoveka koji zna da je Istina u Hristu, ali koji, iako bi išao jednom nogom za Hristom, milo mu je da drugom nogom ide za pravilima, principima i vrednostima ovoga sveta. Raspeti sebe znači odreći se ovoga sveta. Ali ne odreći se sveta kao dara Božijeg nego sveta u jevanđelskom, u novozavetnom smislu te reči, sveta koji u zlu leži. Zato je krst Hristov, za one koji ne prihvataju Hrista ludost. Apostol Pavle kaže o krstu da je “ludost onima koji ginu, a sila Božija onima koji se spasavaju”. Zašto je to ludost onima koji ginu? Zato što odbacivanje krsta Hristovog, odbacivanje Jevanđelja Njagovog, odbacivanje samoga Hrista nije ništa drugo nego smrt. A mi dobro znamo da je smrt i krst Hristova samo jedna stanica do Vaskrsenjam - stoji na Instagram nalogu patrijarha Porfirija! 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
slađa

27.09.2021 21:12

Govoriti istinu i slediti istinu je Hristov put. A ne skakanje padobranom, druženje sa političarima, narko dilerima, sve za pare. I Koluvija je išao na Hilandar. I Belivuk. I Vučić. I Siniša Mali je odlikovan. Zašto? Hrist to sigurno nije poručio. Niti je apostol Pavle pogrešio kada je rekao: Skupo ste plaćeni da bi bili robovi. On je poručio da su ljudi slobodni, jer ih je Hrist otkupio svojom žrtvom. U čije ime, Porfirije, tvoji prijatelji političari, od naroda u Srbiji prave robove. A ti umesto da budeš duhovni pastir pravoslavnim vernicima, glumiš budalu. Ali, baš kao u predanju, nijedno zlo ne ide samo. Uz ovakvu vlast, pandemiju, otroičilo se sa patrijarhom SPC koji odrođen od naroda i Crkve Nebeske.