PRODAVCI AVIO KARATA ZADOVOLJNI Prodaja porasla za 100 odsto u odnosu na prošlu godinu
Rina

Na to su najviše uticali čarter letovi prema Turskoj, Egiptu i Grčkoj. Logično je, kažu prodavci karata, da će evropske destinacije biti van dometa naših turista. Crvena lista znači da će samo vakcinisane osobe i osobe koje moraju iz hitnih ili poslovnih razaloga da putuju imati mogućnost da kupe kartu.

"EU dozvoljava turistička putovanja samo za vakcinisane 'Fajazerom', dok svaka država može za sebe da odredi pravila za ulazak u zemlju. Kineska i ruska vakcina još uvek nisu priznate od većine država EU, tako da su na toj listi priznatih vakcina 'Džonson i Džonson', 'Fajzer' i Moderna", navodi Igor Vranješević, agent za prodaju avio karata.

Ima zemalja koje na primer pored testa traže i karantin od 15 dana ako ste vakcinisani kineskom ili "Sputnjik" vakcinom. Međutim, karte se i dalje dobro prodaju, kažu agenti sumirajući sezonu.

"Maj, jun, jul, avgust, čak i septembar su dali tako dobre rezultate, čak se brojka popela u odnosu na rezultate iz 2019. godine kada je sve bilo normalno", dodaje Vranješević.

Ipak, pre planiranja putovanja na sajtu ambasade ili Minstarstva inostranih poslova treba proveriti šta koja zemlja zahteva. To važi i za zemlje van EU, a posebno ako presedate na nekim aerodromima jer svako ima svoja pravila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading