NOVA ODLUKA MINISTARSTVA Menjaju se pravila za najmlađe školarce!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

- Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika dvoje zaraze koronom to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana.

- Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

Za odeljenja koja imaju do 16 đaka situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19 to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

U Ministarstvu prosvete su naveli da će se nove mere odnositi na sve razrede.

- Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja - kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn, podsetimo, važio za starije osnovce i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (1)

Loading
Mr.M

22.09.2021 11:55

A ko će da bude sa decom dok budu pratila online nastavu.Da ostanu sami kući, deca 1,2 razred !!!!!!. Nemaju svi uslove za praćenje nastave na daljinu. Šta sa roditeljima koji rade.???