SVESNO GUBIMO ONO ŠTO NAM JE NAJDRAGOCENIJE Danica Grujičić izdala važno upozorenje
Foto: Printscreen

Čuvena doktorka Danica Grujičić javno je uputila upozorenje zgranuta povećanjem prekomerne gojaznosti i dijabetesa kod dece.

- Ogroman problem danas kod dece nezdrava hrana i malo aktivnosti. Nažalost sve je više prekomerne gojaznosti kod dece i pojave dijabetesa. Stvari treba sistemski rešavati i skloniti decu iz pekara i brzih hrana gde se truju svakodnevno. Najbolje uvesti pun obrok u škole gde će deca po programu nutricinista imat zdrave i pune obroke. I naravno povećanje fizičke aktivnosti. Najbolji primer je Francuska koja u svim školskim ustanovama ima svoju kuhinju gde se pripremaju obroci po mesečnom planu nutricinista. Često jurimo za stvarima koje su nam nepotrebne, a svesno gubimo ono što nam je najdragocenije, a to je zdravlje. Kako naučimo decu od malih nogu tako će živeti i te navike će preneti na svoje potomstvo - između ostalog je poručila doktorka.

 

 

To je potvrdilo i istraživanje Centra za vežbanje, zdravlje i sportske nauke koje je pokazalo da svako treće dete u Srbiji ima višak kilograma.

Od danas više škola na kombinovanoj i onlajn nastavi 

Kombinovana nastava od danas će se primenjivati u 7. i 8. razredu osnovnih škola u devet lokalnih samouprava u Srbiji i u srednjim školama u 45 opština i gradova.

Treći model ili onlajn nastava sprovodiće se u srednjim školama u osam lokalnih samouprava - Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vlada Legenda

21.09.2021 08:43

Bravo za Vas i za predlog nečega što je preko potrebno ovoj zemlji i sistemu obrazovanja,a pre svega deci! Ali to ne čuju ovi ispirači mozga odozgo!Oni misle o predavanju svega srpskog,od bogatstava, privrede i teritorije, strancima....o zaduživanju po celom svetu preko svake normalne ljudske granice.. ...o tome kako samo da ostanu na vlasti! A sve to plaćamo MI!Plaćamo da nam uništavaju budućnost i svakodnevno ispiraju mozgove!