PRAZNIK GASTRONOMIJE Festival srpske trpeze privukao veliki broj posetilaca u najlepšu boemsku četvrt Skadarliju: Carstvo najboljih ukusa za Beograđane i turiste
Alo

Majstorskim pismom za značajan doprinos u negovanju nacionalne kuhinje i očuvanju srpske tradicije kulture i običaja, kao i gramatom za najbolju srpsku trpezu nagrađeni su restorani „Zavičaj“, „Zlatni bokal“, „Dva jelena“, „Mali vrabac“ i „Tri šešira“.

Posetioci ove manifestacije, koja se drugu godinu zaredom održava u Beogradu, mogli su da probaju pripremljene specijalitete po ceni od 500 dinara, a sav prihod od prodatih kupona za konzumaciju, kako su kazali organizatori, išao je u dobrotvorne svrhe.

 Festival srpske trpeze je projekat koji predstavlja običaje srpske trpeze kroz vekove, kombinujući ih sa tradicionalnom i izvornom muzikom, umetničkim prikazima, narodnom nošnjom, kao i pojanjem i folklorom. Drugi festival organizovalo je Udruženje „Čuvari ognjišta", uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradske opštine Stari grad i podršku Turističkih organizacija Srbije (TOS) i Beograda (TOB).

Skadarskom i delom Ulice Strahinjića bana posetiocima su se predstavili mali proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i mala poljoprivredna gazdinstva iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

- Ovo je nešto čime treba da se ponosimo. Deo je naše kulture i tradicije i, između ostalog, to je srpski turistički brend koji nas čini jedinstvenim u svetu - poručila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. 

PRAZNIK GASTRONOMIJE Festival srpske trpeze privukao veliki broj posetilaca u najlepšu boemsku četvrt Skadarliju: Carstvo najboljih ukusa za Beograđane i turiste

Alo

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading